ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ασπίδα προστασίας στην Πολιτική Προστασία

Αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής είναι και ή Ήπειρος με τα έντονα, αλλά και πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν, φαινόμενα, να δημιουργούν ολοένα και συχνότερα προβλήματα σε υποδομές και περιουσίες.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τον νέο υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ενδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα να επισκεφθεί την Ήπειρο, εγκαινιάζοντας την περιοδεία του ανά την Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, όπως είχε αναφερθεί και κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το Σχέδιο Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας, η περιφέρεια προωθεί, σε συνεργασία με τους δήμους, μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σε έργα που κατασκευάζονται πλέον χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές, όπως η πασσάλωση στις γέφυρες, κάτι που δε συνέβαινε στο παρελθόν, όπου δεν ήταν αναγκαίο. Τόνισε δε πως το θέμα της κλιματικής αλλαγής παίζει σημαντικό ρόλο και στη νέα ΚΑΠ, που σημαίνει ότι και στον αγροτικό τομέα πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ενέργειας. «Αν συντονιστούμε όλοι μαζί και κάνουμε μελέτες, θα έχουμε αποτελέσματα», σημείωσε.

Παράλληλα, με αφορμή τα πρόσφατα φαινόμενα, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε πως η οργάνωση της υπηρεσίας δίνει τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων. «Έχουμε την τύχη να έχει πολύ καλή οργάνωση και χρησιμοποιούνται άνθρωποι που έχουν μηχανήματα στις έδρες των νομών και επεμβαίνουν από την πρώτη στιγμή, δουλεύοντας και τη νύχτα ακόμη. Δεν είναι πολλές οι περιοχές που δουλεύει έτσι η Πολιτική Προστασία», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις του Σπύρου Ριζόπουλου για την διεύθυνση Πολιτική Προστασίας και προσωπικά τον προϊστάμενό της Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας