ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινά αύριο ο εμβολιασμός στο «Χατζηκώστα»

Οι πρώτοι υγειονομικοί του νοσοκομείου Χατζηκώστα, αλλά και του νοσοκομείου της Άρτας θα εμβολιαστούν αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από 500 εμβολιασμοί.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του εμβολιασμού, που θα ξεκινήσει από τις 8 το πρωί. Στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο στα γραφεία της Πνευμονολογικής Κλινικής, με δύο γραμμές εμβολιασμού για ταχύτερη διαδικασία, τόσο σε αυτή τη φάση όσο και στην επόμενη, του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού που θα ακολουθήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στην πόλη, στον χώρο που έχει διαμορφωθεί και επισκέφθηκε πριν από μια εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μια μεγαλύτερη παρτίδα εμβολίων, από την οποία θα εφοδιαστούν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Άρτας, προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Στην περιοχή μας δεν έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις ή αναβολές στον προγραμματισμό του εμβολιασμού, όπως σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους να σημειώνει πάντως πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα εννέα νοσοκομεία της χώρας, στα οποία ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Γ.Γ., μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί.

Έτσι αύριο ξεκινά η δεύτερη φάση του μαζικού εμβολιασμού των υγειονομικών που θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου. Αύριο, ο εμβολιασμός ξεκινά σε συνολικά 42 νοσοκομεία της χώρας με στόχο να εμβολιαστούν 5000 υγειονομικοί, ένας αριθμός που θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα,  θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Μάλιστα, σε ότι αφορά στα Γιάννενα, ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει και στο παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, όπου όμως εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων και πιθανότατα ο εμβολιασμός θα αναβληθεί, μέχρις ότου περάσει το χρονικό διάστημα ασφάλειας και επαναληφθεί ο έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους και ωφελούμενους.

Οι εμβολιασμοί στο ΠΓΝΙ ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να εμβολιάζεται πρώτος, ενώ ακολούθησαν οι καθηγητές ιατρικής Χαράλαμπος Μηλιώνης και Σταυρούλα Τσιάρα, καθώς επίσης ο διοικητής Ν. Κατσακιώρης και ο υποδιοικητής Κ. Χολέβας.

Από την ημέρα εκείνη είχαν προγραμματιστεί περί τους 100 εμβολιασμούς καθημερινά και 70 το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι και συνεχίστηκαν κανονικά.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής