ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βλέπει ΕΣΠΑ ο κόμβος του Πανηπειρωτικού

Στην έγκριση των μελετών και την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αντιρρίου με την οδό Ιωαννίνων και τη συνδετήρια περιφερειακή της πόλης προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Για το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 590.000 ευρώ, έχουν εκπονηθεί όλες οι μελέτες, ενώ έχει εκδοθεί και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Σύμφωνα με τη μελέτη, προτείνεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η εξωτερική διάμετρος του κυκλικού κόμβου θα είναι 46 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα θα έχει διάμετρο 23 μέτρα.
Εντός του κόμβου τοποθετούνται νέοι στύλοι και φωτιστικά σώματα. Επίσης νέοι στύλοι φωτισμού τοποθετούνται στα εξωτερικά όρια των πεζοδρομίων, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές της οδικής ασφάλειας. Καθ’ όλο το μήκος των συμβαλλόμενων οδών δεν απαιτείται η κατασκευή νέου δικτύου φωτισμού. Τέλος, προβλέπονται ειδικές διατάξεις για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑμεΑ., ειδικότερα των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σχετικά άρθρα

Τρίτη και… φαρμακερή για κόμβο στο Πανηπειρωτικό

Αποστόλης Τζελέτας

Νέο «όχι» στον κόμβο του ΠΕΑΚΙ, παρά τη συνεργασία

«Δεν πιστεύω τίποτα χωρίς επίσημη ανακοίνωση»