ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανταπόδοση της φιλοξενίας με μάσκες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με τον δικό τους τρόπο εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία της πόλης των Ιωαννίνων, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη», οι οποίοι κατασκεύασαν 500 υφασμάτινες μάσκες για να διατεθούν στις ευάλωτες οικογένειες που εξυπηρετεί ο ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας προστασίας της υγείας της INTERSOS HELLAS και των ωφελούμενων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου να παραλαμβάνουν τις μάσκες στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου.
«Είναι μία προσφορά που έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Οι μάσκες θα διατεθούν σε ωφελούμενους του ΟΚΠΑΠΑ και άλλων δομών του Οργανισμού. Ευχαριστούμε για την προσφορά και για την αλληλεγγύη, η οποία είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο διάστημα που διανύουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι ο δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου ευχαρίστησε για την προσφορά, η οποία προέρχεται από ανθρώπους που άφησαν τις πατρίδες τους και πέρασαν πολλές και μεγάλες δυσκολίες. «Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί προβαίνουν σε μία κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν την προσφορά που έλαβαν στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Πάνου. Σημείωσε δε ότι οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ είναι ανοιχτές για όλες τις ευάλωτες ομάδες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και συχνά στάθηκαν και δίπλα σε πρόσφυγες που διαβιούν στην περιοχή μας.
Η Ναταλί Κάρολ, πρόσφυγας που μετείχε στην εθελοντική δράση, ευχαρίστησε τον δήμο, τον ΟΚΠΑΠΑ και τους Έλληνες για τη φιλοξενία που παρέχουν. «Μας υποδέχθηκαν και μας φρόντισαν με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και μας έδωσαν ελπίδα, γιατί αυτή είναι μια χώρα της ελπίδας, γιατί, μιλώντας και με τα αδέρφια μου, βλέπουμε ελπίδα. Είμαστε χαρούμενοι να κάνουμε αυτό για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με την πανδημία, γιατί αυτό δεν αφορά μόνο μια χώρα ή μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αφορά όλον τον κόσμο. Για εμάς, να κάνουμε αυτό είναι σημαντικό και ονειρευόμαστε ότι θα λήξει το θέμα, ελπίζουμε το 2021, και ότι αυτές οι μάσκες θα βοηθήσουν τον κόσμο να προστατευτεί και τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να βγούμε έξω, να δουλέψουμε, τα παιδιά να πάνε σχολεία και όλα αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε.
Εκ μέρους της ομάδας προστασίας της υγείας της INTERSOS, η Νίκολα Σκουλά σημείωσε ότι όλοι ήθελαν να βοηθήσουν. «Δεν υπάρχουν διαφορές, όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο, αυτά είναι και τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος