ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση το έργο της αναβάθμισης των παιδικών σταθμών

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της αναβάθμισης των υποδομών όλων των παιδικών σταθμών του δήμου Ιωαννιτών, μέσω της χρηματοδότησης 1,1 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, προσθέτοντας ότι σύντομα ξεκινά το έργο της πυρασφάλειας σε όλους τους σταθμούς του δήμου, κατά τη διάρκεια των κάτι σαν εγκαινίων ενός νέου τμήματος που προστέθηκε στον 10ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Πέραμα, με το οποίο συμπληρώνονται οι υποδομές για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της περιοχής.
Το νέο τμήμα έχει την υποδομή να φιλοξενήσει 16 επιπλέον βρέφη και η δυνητική έναρξη λειτουργίας του, με δεδομένο ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, έγινε παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) Ηλία Γιάτσιου, του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου και των αντιδημάρχων Γιώργου Αρλέτου και Γιώργου Λώλη.
Ιδιαίτερη θερμή ήταν η φιλοξενία που επιφύλαξαν η διευθύντρια και οι εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή των παιδιών στο «σπίτι» τους.
Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε υποδειγματική την λειτουργία του, επισημαίνοντας πως έχει πλέον εξαιρετικές υποδομές και φιλοξενεί περισσότερα από 50 παιδιά της ευρύτερης περιοχής. «Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του παιδικού σταθμού που εργάζεται με ευσυνειδησία, να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ, που κάνει μεγάλη προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες και τέλος, να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, καθώς μετά από πρόσκληση της Εταιρείας δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο τμήμα. Η συμπαράσταση της ΕΕΤΑΑ στον δήμο για να προχωρήσουμε έργα υποδομής είναι πολύτιμη», ανέφερε.

Σχεδιασμός για δύο ακόμη τμήματα

Μετά την προσθήκη ενός νέου βρεφικού τμήματος στον 10ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Πέραμα, δύο ακόμη νέα τμήματα πρόκειται να δημιουργηθούν σε σταθμούς στο κέντρο της πόλης.
«Όλες οι δομές και οι επεκτάσεις έγιναν με τη στήριξη της ΕΕΤΑΑ και τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας», τόνισε ο κ. Πάνου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και ανακοίνωσε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης σχεδιάζεται η λειτουργία ενός ακόμη τμήματος στον παιδικό σταθμό της Πλατείας Πάργης και ενός στον 3ο παιδικό στα Λακκώματα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος υπογράμμισε την υποδειγματική συνεργασία της εταιρείας με τον δήμο Ιωαννιτών, αποτέλεσμα της οποίας είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη νέων παιδικών σταθμών.
«Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, είναι αξιέπαινο που ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ δημιουργούν νέες υποδομές στους παιδικούς σταθμούς. Η ΕΕΤΑΑ, για πρώτη φορά φέτος, δεν άφησε κανένα παιδί χωρίς voucher, ενώ υπήρξε έκτακτη χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ των δήμων. Περνάμε μία δύσκολη κατάσταση και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ομαλή χρηματοδότηση και στο διάστημα της καραντίνας, ώστε να μη διαταραχθεί καμία εργασιακή σχέση», κατέληξε ο κ. Γιάτσιος.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό