ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κοινό των Ηπειρωτών»- Καλεί την περιφερειακή αρχή να βγει μπροστά

Το πρακτικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στα Γιάννενα αναζητά –και δεν το βρίσκει- η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα στα οποία δε δόθηκε απάντηση.

«Που καταλήγουμε και τι μας περιμένει; Γιατί εμείς το ξέρουμε ότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι πολύ μακριά… και εμείς είμαστε πολύ κοντά στο κανονικό lockdown», σχολιάζει το «Κοινό των Ηπειρωτών», παραφράζοντας τα λόγια του Ν. Χαρδαλιά, που είπε ότι είμαστε πολύ κοντά και πολύ μακριά από το επόμενο επίπεδο.
Παράλληλα, η παράταξη του Γιώργου Ζάψα καλεί την περιφερειακή αρχή να βγει μπροστά και να συγκροτήσει δικά της κλιμάκια για τεστ σε μαζικούς χώρους δουλειάς, κέντρα φιλοξενίας, σχολεία, γηροκομεία, υγειονομικές μονάδες και αλλού, ώστε να διαγνωστεί με ακρίβεια το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί αναλόγως.
«Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν απέδωσαν στην περιοχή ή δεν εφαρμόστηκαν για να αποδώσουν. Όποιοι θεωρούν ότι η μόνη λύση είναι η χρήση μάσκας και πως έτσι θα γλιτώσουν την κριτική και τις ευθύνες, κάνουν λάθος που θα το βρούμε μπροστά μας. Είμαστε λίγο πριν το “πολύ υψηλό” και τελικό επιδημιολογικό επίπεδο κινδύνου. Να εφαρμοστούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους αυστηρά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και η εκ περιτροπής εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να μην αρκεστούμε στις δωρεές υγειονομικού υλικού και υποδομών από άλλους φορείς. Η περιφέρεια από μόνη της να χρηματοδοτήσει νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ και να ιεραρχήσουμε εκ νέου τις προτεραιότητες μήπως και βγούμε από αυτή την ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παρέμβαση της παράταξης, που καταλήγει σημειώνοντας ότι η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι διαρκής και πλήρης, «και να μην αποφεύγουμε την δημόσια συζήτηση για το θέμα όπως επιλέγει να κάνει η περιφερειακή αρχή αρνούμενη να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση