ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ορθάνοιχτος ο δρόμος για τη Νιάρχου

Προς την υπογραφή σύμβασης προχωρά το έργο της μεταφοράς δικτύων της ΔΕΥΑΙ στην οδό Νιάρχου, ένα έργο απαραίτητο για να εξελιχθεί η ανακατασκευή του οδικού άξονα.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία με την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αναδεικνύοντας οριστικό ανάδοχο τη Σαρακατσάνος ΑΤΕΕ.
Προς υπογραφή προωθείται και η σύμβαση για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων της περιφερειακής ενότητας Άρτας, προϋπολογισμού 3.055.000 ευρώ, για την οποία ανάδοχος ανακηρύχθηκε η ΤΕΔΡΑ ΑΤΠΕ.
Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη λήψη και άλλων αποφάσεων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα και έργα πολιτισμού, απομάκρυνση ξηρών πλατάνων από κοίτες ποταμών.
Οριστικοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν η Τετράγωνο ΑΤΕΒΕ για την άμεση αποκατάσταση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης (120.000 ευρώ), ο Σωτήρης Μάμαλης για την άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Κυψέλη- Μικροσπηλιά (62.000 ευρώ), ο Αθανάσιος Π. Μηλιώνης για την κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό περιμετρικά της λίμνης Αώου (88.000 ευρώ), ο Ιωάννης Πάφης για την αποκατάσταση πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες από Άγιο Αθανάσιο προς Γκαντέλο (52.000 ευρώ) και η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα από την περιοχή Αγίων Αναργύρων μέχρι το Ζούτο ποταμό (120.000 ευρώ).
Επίσης, αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε. για την αποκατάσταση οδού Δίκορφο– Άγιος Ιωάννης– σημείο πυρασφάλειας περιοχής (360.000 ευρώ).
Με άλλες αποφάσεις, εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις της βελτίωσης πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου- Γ΄ φάση (300.000 ευρώ) και της βελτίωσης- ασφαλτόστρωσης δρόμου Αμπέλια- Καμπή Π.Ε. Άρτας (70.000 ευρώ), ενώ με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης θα αναδειχθεί ανάδοχος για την άμεση αποκατάσταση βατότητας από καταπτώσεις διαβρώσεις κατολισθήσεις στην περιοχή Μαυρολάγκαδο Παλαιοχωρίου Συρράκου (140.000 ευρώ) και για τις άμεσες σωστικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου της Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου (110.800 ευρώ).
Ακόμη εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με δήμους και – κατά περίπτωση- με άλλους συναρμόδιους φορείς για υλοποίηση μιας σειράς έργων. Με τον δήμο Πωγωνίου για έργα συμπλήρωσης δικτύου συλλογής, επεξεργασίας κλπ λυμάτων οικισμού Κεφαλοβρύσου (1.180.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών– Εφήβων (660.310,46 ευρώ), με τον δήμο Πάργας για αντικατάσταση κουφωμάτων και εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου (60.000 ευρώ) και για ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου (59.500 ευρώ), με το υπουργείο Πολιτισμού και τη Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης για μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαιοσελίου (45.000 ευρώ), με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Ζαγορίου, για την αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου- Α΄ φάση (570.000 ευρώ) και με τον δήμο Πρέβεζας για ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων (72.000 ευρώ).
Τέλος, ελήφθησαν αποφάσεις για κοπή και απομάκρυνση ξερών πλατάνων που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος, από τμήματα των ποταμών Γορμού (θέση Ντριάμικα) δήμου Πωγωνίου, Άραχθου και Λούρου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η ανάπλαση τους πρώτους μήνες του 2023

Γεωργία Χαλάτση

Προς διευθέτηση το ρέμα Ξηροποτάμου

Προβληματισμός για τις εξάμηνες παρατάσεις