ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απαντήσεις για την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού

Συγκεκριμένου σκοπού και περιορισμένου χρονικού ορίζοντα είναι η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού, απαντά ο δήμος Ιωαννιτών στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση για τη σύσταση και την πρώτη συνεδρίασή της.

Όπως διευκρινίζει, απαντώντας περισσότερο στην ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Νομού Ιωαννίνων (εδώ), και δευτερευόντως σε αυτή της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα», η συγκεκριμένη επιτροπή δεν υποκαθιστά καμία θεσμοθετημένη, έχει συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης όπως και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
«Είναι διεθνής πρακτική, μετά από μία καταστροφή, να δημιουργούνται ad hoc Επιτροπές για να οργανωθούν τακτικές άμεσης αντιμετώπισης των αρνητικών φαινομένων και καμπάνιες και δράσεις ανασυγκρότησης (recovery) του προορισμού. Η ίδια πρακτική έχει ακολουθηθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου μετά από έκτακτα γεγονότα. Οι Επιτροπές Ανασυγκρότησης Τουρισμού είναι, λοιπόν, έκτακτες επιτροπές εργασίας και όχι διαβούλευσης, που συνέρχονται για να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με μία στοχευμένη καμπάνια. Οι Επιτροπές αυτές δεν καταργούν ή δεν αντικαθιστούν άλλες ήδη θεσμοθετημένες Επιτροπές Τουρισμού», αναφέρεται σε δελτίο τύπου και καταλήγει: «Η άτυπη Επιτροπή Τουριστικής Ανασυγκρότησης που δημιουργήθηκε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2020, έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας βραχυχρόνιας, κοινής για επαγγελματίες και δημοτική αρχή, πολιτικής προβολής των Ιωαννίνων, που θα συνάδει με τις νέες ανάγκες ασφαλείας και υγειονομικής κάλυψης των ταξιδιωτών».

Σχετικά άρθρα

Το ταξίδι των Ιωαννίνων στον κόσμο μόλις ξεκινάει

Ζητούν λόγο και συμμετοχή στη χάραξη τουριστικής στρατηγικής

Πρωτοβουλίες για τον τουρισμό με αιχμή και τις υποδομές υγείας

Ηπειρωτικός Αγών