ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σκέψεις για μείωση του εισιτηρίου στα καραβάκια

Η συζήτηση για μείωση του εισιτηρίου για τους Γιαννιώτες που θέλουν να μετακινηθούν από και προς το Νησί ξεκίνησε μεταξύ των λεμβούχων, μαζί με την επανεκκίνηση των δρομολογίων, που είχαν σταματήσει λόγω κορωνοϊού.

Τα καραβάκια ξεκίνησαν από σήμερα δρομολόγια, αν και δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα μουσεία και τα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης του Νησιού, που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες. Ωστόσο, στόχος είναι η σταδιακή ενθάρρυνση των πολιτών, ώστε στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, στις 18 Μαΐου και ακολούθως, όταν ανοίξουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, όλα να είναι έτοιμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των λεμβούχων Άρης Λιούμπος.

Μάλιστα, τηρούνται και μέτρα προστασίας, με υποχρεωτική μάσκα για το πλήρωμα αλλά και τους επιβάτες, ενώ τα σκάφη θα κινούνται μόνο με το 50% της χωρητικότητας τους.

Μετά το «άνοιγμα» της γραμμής εκ νέου, στόχος είναι και η μείωση του εισιτηρίου για τους Γιαννιώτες, με δεδομένο πως όλοι διάγουν μια δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας.Σύμφωνα με τον κ. Λιούμπο, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς πάντως για την πρόταση εναλλακτικής σύνδεσης του Νησιού με την πόλη, μέσω πεζογέφυρας, που κατατέθηκε από κατοίκους του νησιού προς τον δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Λιούμπος σημείωσε πως δεν είναι σε γνώση του κάποια επίσημη πρόταση. Εκφράζοντας, ωστόσο, την προσωπική του θέση, σημείωσε πως κάτι τέτοιο ενδεχομένως να υποβάθμιζε τη μοναδικότητα του Νησιού, ότι δηλαδή είναι ένα κατοικήσιμο νησί μέσα στη λίμνη.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Προκαταβολικές αντιδράσεις για το ενδεχόμενο εισιτηρίου

Αποστόλης Τζελέτας

Επέστρεψαν στα σχολεία με αρνητικό τεστ και θετική διάθεση

Γεωργία Χαλάτση