ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξιτήριο μετά από 55 μέρες νοσηλείας για τον Χρήστο Λάμπρη

Στο σπίτι του μετά από 55 μέρες νοσηλείας επιστρέφει ο Χρήστος Λάμπρης, ο 60χρονος οδηγός βουνού, ο οποίος πάλεψε με τον κορωνοϊό και βγήκε νικητής.

Το γεγονός φρόντισε να κάνει ο ίδιος γνωστό σε όλους όσοι παρακολουθούσαν μέρα με την ημέρα τη σκληρή μάχη, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Σε λίγο φεύγω για το σπίτι, μετά από 55 μέρες στο νοσοκομείο. Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που με φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα, αξίζουν πολλά περισσότερα από την πολιτεία. Η γλυκιά συμμορία θα αποτελεί την κύρια ασχολία μου το επόμενο διάστημα. Ευχαριστώ και όλους τους φίλους που έδειξαν το ενδιαφέρον τους σε όλη την πορεία της περιπέτειάς μου. Καλή αντάμωση στο κοινό μας σπίτι, στη φύση», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.
Έτσι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένει πλέον μόνο ο 72χρονος από την Άρτα, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Την Πέμπτη εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων 94 νέα δείγματα, εκ των οποίων τα 81 από νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οκτώ από το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα πέντε από το Νοσοκομείο Λευκάδας. Όλα ήταν αρνητικά. Ο μεγαλύτερος αριθμός των δειγμάτων προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και το Νοσοκομείο Άρτας, και έχει να κάνει με τις διαδικασίες του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.
Σήμερα στάλθηκαν 24 νέα δείγματα από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», 26 από το Νοσοκομείο Άρτας, εννιά από το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τέσσερα από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση