ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση ψηφίσματος για την πρώτη κατοικία από το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος προς την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας καταθέτει στο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».

Όπως επισημαίνει, σε λίγες ημέρες παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους.

«Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Πολύ περισσότερο σήμερα, όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές», τονίζεται.

Το σχέδιο ψηφίσματος ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια