ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser στο ΠΓΝΙ

Μια ιστορική μέρα για την ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν η σημερινή, καθώς πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στα Γιάννενα, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser και χωρίς εξωτερική τομή.

Το επίτευγμα αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στο νέο χειρουργικό μικροσκόπιο και τον ενδοσκοπικό πύργο υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΙ Κώστας Χολέβας, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση συνοδεύοντάς τη και από φωτογραφικό υλικό, η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο καθηγητής Γεώργιος Ψυχογιός, που ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη βοήθεια του Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής, καθηγητή Ιωάννη Καστανιουδάκη. «Η εμπειρία του επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της περιοχής», αναφέρει ο κ. Χολέβας.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος