ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχώρησαν οικειοθελώς από το υπνωτήριο αστέγων

Τρεις νέες εισαγωγές αστέγων έγιναν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στο Υπνωτήριο Αστέγων του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών, ωστόσο οι δύο από αυτούς αποχώρησαν οικειοθελώς.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, για να πραγματοποιηθούν οι εισαγωγές αυτές έγιναν πολλές προσπάθειες από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ, της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Εισαγγελίας Ιωαννίνων.

Δύο από τους τρείς άστεγους που έγινε τελικά η εισαγωγή τους μετά από πολλές προσπάθειες όλων των φορέων, αποχώρησαν οικιοθελώς δηλώνοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνουν σε κλειστό χώρο, παρ’ όλες τις συστάσεις του προσωπικού του Υπνωτηρίου Αστέγων. Για την αποχώρησή τους ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο ΟΚΠΑΠΑ διαβεβαιώνει πως η ομάδα δρόμου του Υπνωτηρίου Αστέγων βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, ελέγχοντας για την παρουσία άλλων αστέγων.

Σημειώνει ωστόσο πως «το πρόβλημα των αστέγων είναι πολυπαραγοντικό και η αντιμετώπισή του χρειάζεται την διαμόρφωση μιας σύνθετης κοινωνικής πολιτικής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη δημάρχου στο Υπνωτήριο Αστέγων

Δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας στο Υπνωτήριο Αστέγων

Παρεμβάσεις από τη «Σχεδία» για τους ωφελούμενους του Υπνωτηρίου Αστέγων