ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οδύνη για τον θάνατο του Βαγγέλη Στασινού

Ο 75χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ευάγγελος Στασινός, ο οποίος είχε καταγωγή από τον νομό Ιωαννίνων, αλλά διέμενε στην Κέρκυρα, έμελε να είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ήπειρο.

Ο 75χρονος, ο οποίος είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στις 2 Απριλίου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κατέληξε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς από το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κατάστασή του είχε παρουσιάσει επιδείνωση. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος Γιάννενα και Κέρκυρα, καθώς ο Ευάγγελος Στασινός ήταν γνωστός όχι μόνο από την πορεία του στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και από την ενασχόλησή του με τα κοινά. Επί εννέα χρόνια ήταν πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας, ενώ είχε διατελέσει και γενικός γραμματέας του δήμου Κέρκυρας.
Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Στασινού εξέφρασε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. «Ο Βαγγέλης Στασινός υπήρξε δάσκαλος με ήθος και ευγένεια. Θα τον θυμόμαστε για το σοβαρό του λόγο και την προσφορά του, στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Κέρκυρας. Η πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης είναι αξιομνημόνευτη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή της.
Για ένα φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού, υποδειγματικό οικογενειάρχη και επιφανές μέλος της κερκυραϊκής κοινωνίας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής. «Είχα την τύχη να με τιμήσει με την φιλία του και να σταθεί αρωγός σε όλες μου τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ενασχόλησης με τα κοινά. Με το ήθος του, τις γνώσεις του, την οξυδέρκεια του πνεύματος του και την πάντα νηφάλια προσέγγιση των πραγμάτων υπήρξε στυλοβάτης σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που δώσαμε μαζί.
Η παρακαταθήκη που αφήνει στις επόμενες γενιές είναι τεράστια, όπως τεράστιο είναι και το αποτύπωμα του ως εξέχων εκπαιδευτικός και δραστήριο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας», σημειώνει.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση