ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόσθετος εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να γίνει προμήθεια θαλάμου νηματικής ροής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων, εγκρίθηκε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Συνολικά, η περιφέρεια μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 487.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά η προμήθεια τεσσάρων κοντέινερ, η διαμόρφωση χώρου υποδοχής στο Κ.Υ. Φιλιππιάδος, η προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.ά. Επίσης, η περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει 23 αποστολές δειγμάτων υπόπτων περιστατικών για κορωνοϊό από νοσοκομεία σε εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, η περιφέρεια έχει ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού τους για την υποδοχή και αντιμετώπιση υπόπτων περιστατικών, καθώς και για τη νοσηλεία τυχόν επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Την πίστωση του ποσού ψήφισε, όπως κάνει γνωστό, και η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», με τον επικεφαλής Γιώργο Ζάψα, σε ανακοίνωση, να επαναδιατυπώνει την πρόταση για τη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού» υποστήριξης όλων των υγειονομικών μονάδων της Ηπείρου, πρόταση που διατύπωσε και υποστηρίζει το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

«Η μάχη κατά του κορωνοϊού πρέπει να δοθεί με όλα τα διαθέσιμα όπλα. Στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των υπολοίπων μονάδων υγείας της περιφέρειας (ΤΕΠ, Κ.Υ.), εκτός από την ηθική στήριξη και την ευγνωμοσύνη μας, να τους παράσχουμε όση οικονομική βοήθεια χρειάζονται και μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που σηκώνει το βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας και είναι η ώρα να το στηρίξει η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Πάντως, για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τον κορωνοϊο, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, αλλά και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, όπως ανέφερε, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να παρέμβουν οι περιφέρειες όπου απαιτείται. Προς το παρόν οι οδηγίες που έχουν δοθεί, είναι να διαβιβάζονται άμεσα στο υπουργείο τα όποια αιτήματα δημόσιας υγείας υποβάλλονται και στη συνέχεια να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Μάσκες και γάντια στο Νοσοκομείο Άρτας

Ποσότητα από 1.500 μάσκες που είχε στη διάθεσή της η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας και επιπλέον σημαντικό αριθμό γαντιών παρέδωσε στη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος, σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελο Ντάκουλα, ενημερώθηκε για την κανονική λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

Σημειώνεται ότι από το νοσοκομείο έχουν τεθεί σε καραντίνα 43 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί