ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτα τον πέθανε, μετά τον ανέστησε

Όταν έχεις μια πληροφορία, οφείλεις να τη διασταυρώνεις. Αυτό πράξαμε και εμείς στην περίπτωση της πληροφορίας θανάτου του 72χρονου από την Άρτα, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Τηλεφωνήσαμε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος για την ενημέρωση των ΜΜΕ, ο οποίος όχι απλώς μας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του 72χρονου, αλλά μας είπε πως έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ και μας έκανε επίσης γνωστό ότι διασωληνώθηκε και το άλλο περιστατικό που νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμωδών.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, όταν έφτασε η επίσημη ενημέρωση, ο κ. Μαυρογιώργος, που επαναλαμβάνουμε ότι έχει την ευθύνη της επίσημης ενημέρωσης, τον ανέστησε. Ο 72χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε σταθερή κατάσταση, ενώ το έτερο κρούσμα, που ήταν θετικά διαγνωσμένο από τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει νοσηλευόμενο στη Μονάδα Λοιμωδών σε σοβαρή κατάσταση.
Σε ό,τι μας αφορά, λυπόμαστε που άθελά μας γίναμε φορείς ψευδών ειδήσεων. Ωστόσο, πλέον μάλλον είμαστε αναγκασμένοι να πιστεύουμε μόνο τα μάτια μας και κανέναν άλλο. Ούτε αυτούς που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για την ενημέρωσή μας και τελικά καταλήγουν να μας παραπληροφορούν και να μας εκθέτουν στα μάτια σας.  Και από τους οποίους φυσικά περιμένουμε να βγουν και να ζητήσουν τη δική τους συγγνώμη. Όχι προς εμάς, αλλά σε όσους παραπληροφόρησαν.

Η απάντηση του κ. Μαυρογιώργου εδώ

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Αδυναμία ανταπόκρισης στο πλήθος των υποχρεώσεων

Επιστρέφει ως Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο Δ. Μαυρογιώργος