ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε βρήκε συμμάχους για το Ιωάννινα- Κακαβιά

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης την «εισφορά» 50 εκατομμυρίων ευρώ από τα κονδύλια του τρέχοντος ΠΕΠ Ηπείρου για την κατασκευή του τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά, απαντώντας στην αντιπολίτευση με αφορμή τη συζήτηση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Το θέμα έθεσε με ερώτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, ενώ την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να καταβάλλει κονδύλια η Ήπειρος για το συγκεκριμένο έργο που αποτελεί μέρος των διευρωπαϊκών δικτύων, εξέφρασαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Έντονη υπήρξε η αντίδραση του κ. Καχριμάνη, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «μικροψυχία», ενώ μετέφερε την τοποθέτηση του υπουργού ότι «αν δεν το κάνετε εσείς, δε θα το κάνει κανένας και θα γίνει ένας δίιχνος δρόμος».
«Ούτε ευρώ δεν πρέπει να βάλουμε, είναι ένα έργο διευρωπαϊκό, εθνικής εμβέλειας, ενώνει δύο χώρες, όχι τα Γιάννενα με την Κακαβιά. Κανένα ευρώ δε θα χαθεί από ΠΕΠ Ηπείρου γι’ αυτό το έργο. Να τα βάλει το υπουργείο», σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζάψας.
Ότι πρόκειται για θέμα της κυβέρνησης συμφώνησε και ο Δ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δέσμευση 50 εκ. σε βάρος άλλων έργων. «Έχουμε να επιλέξουμε. Εμείς ως παράταξη δεν πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα», ανέφερε, ψηφίζοντας την τροποποίηση του προϋπολογισμού.
«Κάποιοι ευκαιριακά ερχόμενοι στην πόλη με κατηγορούσαν ότι επί Σουφλιά σταμάτησα το έργο, ενώ εγώ προσπάθησα το αντίθετο. Με λιπόψυχους και μικρόψυχους δεν μπορώ να αναλάβω τέτοιο έργο», σημείωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας ο κ. Καχριμάνης.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας