ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ακόμη βήμα για το Πάρκο Τεχνολογίας

Μια «Ημέρα Καριέρας» με πολλούς νέους ανθρώπους, αλλά και ειδήσεις σχετικά με την προώθηση του Πάρκου Τεχνολογίας στα Γιάννενα, πραγματοποιήθηκε στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου από πέντε εταιρίες πληροφορικής, δύο γερμανικές και τρεις γιαννιώτικες, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τις εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας Terracom, Natech, TEKMON από τα Γιάννενα και τις πολυεθνικές TeamViewer και Prodyna. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής και αναζητούν μία καριέρα με διεθνή πρότυπα, στην πόλη τους. Μάλιστα, οι εταιρίες ενδιαφέρονται ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να δημιουργήσουν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των γερμανικών Team Viewer Philip Deutcher και Prodyna Huseyin Cijci είχαν ουσιαστικά την πρώτη δημόσια επαφή τους με το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, ενώ, το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος νωρίτερα είχε επαφές με τον εκπρόσωπο της Prodyna, μιας από τις εταιρίες που πρόσφατα αποφάσισαν την εγκατάστασή τους στα Γιάννενα.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Cifci για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για τη χωροθέτηση του Πάρκου και τις προοπτικές που διανοίγονται, εξηγώντας αναλυτικά τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν, ώστε σε διάστημα δύο περίπου ετών να είναι σε θέση να στεγαστούν σε νέο χώρο όσες εταιρείες έχουν αναπτυχθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο επόμενο διάστημα στα Ιωάννινα.

Ο κ. Cifci εκδήλωσε ενδιαφέρον για την στέγασή της εταιρείας του στο υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, ζητώντας ωστόσο τη συνδρομή της περιφέρειας στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να μπορέσει άμεσα να οργανωθεί και να εγκατασταθεί στα Ιωάννινα. «Είναι σημαντικό γεγονός πως μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινάει από μηδενική βάση, αναπτύσσεται σε συνεργασία, ως προς τις ανάγκες τους, με τις ίδιες τις εταιρείες που τις αφορά», τόνισε.

«Η εγκατάσταση εταιριών λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί για την Περιφέρεια μια από τις βασικότερες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής.  Είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό το σχέδιο για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας, που θα δώσει δυναμική ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και θα δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας για τους απόφοιτους των σχολών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου μας», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, η Team Viewer εγκαινιάζει το γραφείο της στα Γιάννενα την ερχόμενη Τρίτη, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων.

Στόχος είναι, εφόσον οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του Πάρκου Τεχνολογίας κινηθούν άμεσα, ιδανικά μέσα στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, να εγκατασταθεί εκεί.

Στον χαιρετισμό του στην Ημέρα Καριέρας, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο εγχείρημα της δημιουργίας του Πάρκου, σημειώνοντας μάλιστα, πως το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ για τη θεσμοθέτηση έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως η περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προσφέρει στις εταιρίες του κλάδου ό,τι χρειαστούν.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να λέμε ότι το Τεχνολογικό Πάρκο είναι ξεπερασμένο και μικρό», σημείωσε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς τις ξένες κυρίως εταιρίες που επέλεξαν την πόλη για την ανάπτυξή τους, ανέφερε πως δίνουν μια νέα διάσταση στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του Βασίλη Τριάδη να εγκαταστήσει την P&I στην πόλη. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το Πάρκο Τεχνολογίας και το κάνουμε με χαρά», κατέληξε.

Η Ημέρα Καριέρας πάντως συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων νέων επιστημόνων από την περιοχή, που γνώρισαν το αντικείμενο και τις δραστηριότητες κάθε εταιρίας, στις παρουσιάσεις που έγιναν, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συνεντεύξεις από τα στελέχη των εταιριών σε ενδιαφερόμενους να εργαστούν σε αυτές.

Τη σημασία της εκδήλωσης, τόνισε, κατά τον χαιρετισμό της, η υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου Ευθαλία Γερωνυμάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την δυνατότητα του πανεπιστημίου να συμβάλει στη σύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με τις εταιρείες.

Σχετικά άρθρα

Στο τραπέζι και άλλα σενάρια για το Πάρκο Τεχνολογίας

Προλαβαίνουμε για το Πάρκο Τεχνολογίας, διαβεβαιώνει ο Αλ. Καχριμάνης

Τετραήμερη εργασία για δεύτερο καλοκαίρι από την Terracom