ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια ισχυρή βάση για καλύτερη συνέχεια

Με έναν απολογισμό από την απερχόμενη πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου συνδυάστηκε η «αλλαγή σκυτάλης» και η ανάληψη των καθηκόντων από το νέο διοικητικό συμβούλιο και την πρόεδρο Μαρία Τσολάκη.

Η κ. Μιτοπούλου αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις της απελθούσας διοίκησης, με τα οποία διαμορφώθηκε η απαραίτητη βάση, πάνω στην οποία η νέα διοίκηση μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία του Κέντρου, «καθώς καταφέραμε να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα ετών προσδίδοντας δυναμικά χαρακτηριστικά», όπως ανέφερε.
«Το ΚΚΠΠΗ είναι εδώ παρών, με ιδρύματα με σημαντική ιστορία, για να συμβάλει στην κοινωνική προστασία. Κυρία Τσολάκη, σας παραδίδεται μια ισχυρή βάση, η οποία με καθιστά υπερήφανη προσωπικά και πολιτικά, αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Επέλεξα το δύσκολο μονοπάτι, αυτού του διαρκούς και κοπιώδους αγώνα για να διαμορφωθεί αυτή η απαραίτητη βάση, την οποία στερήθηκα, χωρίς να λογαριάζω ωράριο, αντοχές, δυνατότητες, εφόδια, στήριξη, απλά προχωράγαμε ανοίγοντας δρόμους, οι οποίοι τελικά διαμόρφωσαν έτσι την παρούσα κατάσταση στο Κέντρο, για να μπορεί η εκάστοτε διοίκηση να συνεχίζει, παράγοντας αποτελέσματα μικρά ή μεγάλα αλλά πάντα σε ανοδική πορεία και κάνοντας ανθρώπους να χαμογελούν. Ειλικρινά και από καρδίας κ. πρόεδρε σας εύχομαι να έχετε δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας», σημείωσε η κ. Μιτοπούλου.
Αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση όταν ανέλαβε το 2015, καθώς δεν υπήρχε ενιαία οντότητα στον φορέα, υπήρχε έλλειψη προσωπικού, ισχυρές ιδρυματικές αντιλήψεις, αλλά και άγνοια σε σημαντικό βαθμό της ύπαρξης και του έργου των δομών από την κοινωνία. «Παλέψαμε με αυταπάρνηση μέσα στις δύσκολες συνθήκες στη χώρα για να αρθούν τα σημεία αυτά. Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό, χωρίς να σημαίνει ότι λύθηκαν όλα ή λύθηκαν καλώς. Πάντα θα υπάρχουν ζητήματα και η κάθε διοίκηση θα δίνει τον αγώνα της», σημείωσε.
Από την πλευρά της, η κ. Τσολάκη, που είχε ασχοληθεί με τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και κατά την παλαιότερη θητεία της ως αρμόδια αντινομάρχης, σημείωσε πως το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει στόχο να αναδείξει ό,τι καλό έγινε και να το αναπτύξει περισσότερο, ευχαριστώντας την απερχόμενη πρόεδρο.
«Από την ίδρυση των Κέντρων Πρόνοιας μέχρι σήμερα, ακόμη υπάρχουν τα ίδια προβλήματα, όπως η έλλειψη Οργανισμού, η δυσκολία συντονισμού δομών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, η έλλειψη προσωπικού, που είναι ένα γενικότερο ζήτημα, με ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ως νέο διοικητικό συμβούλιο γνωρίζουμε την κατάσταση, έχοντας την πεποίθηση και αντίληψη ότι και το κράτος έχει και πρέπει να έχει συνέχεια, και στα θέματα ειδικά της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής δε χωρούν κομματικές γραμμές, αλλά μόνο να αναδείξουμε ό,τι καλό βρήκαμε και να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Είμαστε στη διαδικασία να γνωρίσουμε τις δομές από θέσεις ευθύνης, να θέσουμε τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να πετύχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Παραίτηση της Κατερίνας Μιτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ