ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νεκρός ανασύρθηκε ο 25χρονος αστυνομικός

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί από χαράδρα στην κορυφή της Αστράκας ο 25χρονος αστυνομικός, το σώμα του οποίου είχε εντοπίσει ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής το απόγευμα της Παρασκευής.

Άνδρες της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών καταρριχήθηκαν με ειδικό εξοπλισμό σε βάθος μεγαλύτερο από 300 μέτρα και μετέφεραν τη σορό του 25χρονου σε σημείο, που την παρέλαβε το ελικόπτερο για να τη μεταφέρει στην Αθήνα, όπου θα διενεργηθεί νεκροτομή.
Ωστόσο, η πτώση από μεγάλο ύψος και το βαρύ τραύμα στο κεφάλι δείχνουν πως ο θάνατος ήταν ακαριαίος, γεγονός που προφανώς γνώριζαν και οι διασωστικές ομάδες, που αποφάσισαν να μην επιχειρήσουν υπό συνθήκες σκότους αμέσως μετά τον εντοπισμό του, αλλά να περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας.
Ο 25χρονος, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, είχε φτάσει στο καταφύγιο της Αστράκας μαζί με ένα φίλο και συνάδελφο του στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα, την Πέμπτη. Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν για ορειβασία με προορισμό τη Δρακόλιμνη, όταν ξαφνικά γλίστρησε και κατέληξε στον γκρεμό από μεγάλο ύψος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος είναι ο δεύτερος νεκρός στην περιοχή της Αστράκας μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς στην ίδια περιοχή, και πάλι κατά τη διάρκεια ορειβασίας, είχε χάσει τη ζωή του ένας 26χρονος Άγγλος, που είχε πέσει και αυτός σε γκρεμό.

Σχετικά άρθρα

Καλοκαιρινή ανάβαση προς την Αστράκα

Ηπειρωτικός Αγών

Super Puma εντόπισε το σώμα του 25χρονου αστυνομικού

Επιχείρηση για εντοπισμό αστυνομικού στην Αστράκα