ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

TEE/TH- Ενωμένος ο χώρος της κεντροδεξιάς

Ενωμένος θα βρεθεί ο προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία χώρος στις εκλογές του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Νοεμβρίου.

Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει και από την κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών την Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Διάδραση» Αλέξανδρος Λάμπρου και δύο ακόμη στελέχη της θα είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών- Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί» με επικεφαλής τον Γιάννη Τσίγκρο.
Κατά τα υπόλοιπα, ο… καμβάς των παρατάξεων είναι ανάλογος με αυτόν στις εκλογές του 2016. Συνδυασμούς κατέθεσαν η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου– Λευκάδας με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργο Παππά (σύζυγος της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη), η προσκείμενη στον χώρο της Κεντροαριστεράς Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου– Λευκάδας (ΔΕΣΜΗ) με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννη Λυκοτραφίτη, η παράταξη του ΚΚΕ Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών (Α.Κ.Μ.Η.) με αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου– Λευκάδας που έχει αναφορά στη ΛΑΕ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, βασιζόμενες στη δύναμη των παρατάξεων στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, φαντάζει σχεδόν αδύνατη η εξασφάλιση αυτοδυναμίας από κάποια από τις παρατάξεις. Ωστόσο, φαίνεται πως θα μπορεί να υπάρξει διοίκηση με τη συμμαχία δύο παρατάξεων, χωρίς να χρειαστεί και Τρίτη για να έχει την πλειοψηφία.

Με πρόταγμα την εξωστρέφεια

Πλήρες και ανανεωμένο είναι τα χαρακτηριστικά, που προσδίδει στο ψηφοδέλτιο της η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών- Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί», σημειώνοντας πως το Τεχνικό Επιμελητήριο απέχει από κάθε δραστηριότητα, ασχολούμενο μόνο με καθαρά λειτουργικά θέματα μέσα σε έντονο κλίμα εσωστρέφειας.
«Μετά από μια δεκαετία κρίσης, στη διάρκεια της οποίας το επάγγελμα μας δέχτηκε βάναυση επίθεση από την ύφεση της οικονομίας, οφείλουμε τώρα που στον ορίζοντα φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, να είμαστε οι πρώτοι που θα δώσουμε το ουσιαστικό παρών σε αυτήν τη νέα πορεία του τόπου μας, αφού ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς και έργα υποδομών δεν υφίσταται. Θέλουμε ένα Τεχνικό Επιμελητήριο ισχυρό, εξωστρεφές με άποψη και θέσεις, να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας το ρόλο του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και αναδεικνύοντας το ρόλο του μηχανικού στην τοπική μας κοινωνία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης, που υπογράφει ο Γιάννης Τσίγκρος.

Σχετικά άρθρα

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ

Εν αναμονή της συμβασιοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»