ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραλίμνιο Πάρκο Περάματος- «Μάτια ελέγχου» μέσω αξιοποίησης

Ζωή αρχίζει και αποκτά το παραλίμνιο πάρκο Περάματος, με το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του, να έχει προχωρήσει σε αρκετές συνεργασίες με συλλόγους για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Ήδη στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος έχει εγκατασταθεί ένα σωματείο αντισφαίρισης, το οποίο χρησιμοποιεί τα γήπεδα για εκμάθηση τένις σε παιδιά για μερικές ώρες την ημέρα, ενώ τρεις οικίσκοι και τμήμα του περιβάλλοντος χώρου έχουν παραχωρηθεί στον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων. Και οι δύο παραχωρήσεις έχουν γίνει χωρίς οικονομικό αντίτιμο, καθώς σκοπός του Σπηλαίου Περάματος δεν είναι να αποκομίσει έσοδα, αλλά να υπάρχει συνεχής παρουσία στον χώρο, ώστε να προστατεύεται από βανδαλισμούς. Μάλιστα, τα σωματεία έχουν προχωρήσει ανταποδοτικά και σε κάποιες εργασίες στο πάρκο, που αφορούν τη διαμόρφωσή του και την περίφραξη, αλλά και τη θωράκιση των οικίσκων, που στο παρελθόν είχαν υποστεί σημαντικές καταστροφές.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, στον χώρο αναμένεται να εγκατασταθεί και ένα ακόμη αθλητικό σωματείο, που θα αναλάβει να αξιοποιήσει το γήπεδο beach volley, που διαμορφώθηκε και το οποίο θα μπορεί μελλοντικά να φιλοξενήσει και τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι ελεύθερη και για το κοινό.

Σε δημοπρασία το αναψυκτήριο

Καταλυτική για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, αλλά και για την αποτελεσματικότερη προστασία του χώρου, θα είναι η λειτουργία του αναψυκτηρίου. Το Σπήλαιο Περάματος προχωρά σε διαδικασία εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου, με τη δημοπρασία να έχει οριστεί για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει και η υποβολή των φακέλων συμμετοχής.
«Εκτιμώ ότι η μίσθωση του αναψυκτηρίου θα προσθέσει ένα ακόμη “μάτι ελέγχου” στον παραλίμνιο χώρο. Έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες ώστε και οι εγκαταστάσεις να είναι άρτιες για τους επισκέπτες του παραλίμνιου χώρου και να προστατεύουμε τον χώρο από τον καθένα που επιθυμεί να κάνει ζημιά», ανέφερε στον Η.Α. ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, σημειώνοντας πως η προσπάθεια αξιοποίησης του χώρου θα πρέπει να συνεχιστεί στην ίδια κατεύθυνση και από την επόμενη δημοτική αρχή.
Τέλος, το Σπήλαιο Περάματος προχωρά την Τρίτη 13 Αυγούστου και στη δημοπράτηση για την εκμίσθωση ενός μικρού καταστήματος στην έξοδο του Σπηλαίου, το οποίο παρέμενε για πολλά χρόνια κλειστό.

Σχετικά άρθρα

«Τσίμπησε» 1 ευρώ το εισιτήριο του Σπηλαίου Περάματος

Σπήλαιο Περάματος: Στα επίπεδα του 2019 και ακόμη καλύτερα η επισκεψιμότητα

Χριστούγεννα με φως και μουσικές

Ηπειρωτικός Αγών