ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει η ΔΕΥΑΙ για την «έκπτωση συνέπειας»

Στην Επιτροπή του άρθρου 152 και στα διοικητικά δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας για την εφαρμογή της έκπτωσης στους συνεπείς καταναλωτές της επιχείρησης.

Αρχικά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ζητήσει να προσκομιστούν πρόσθετα στοιχεία, όπως μελέτη κόστους οφέλους, από την οποία να προκύπτει ότι δε θα υπάρξει ζημία στην επιχείρηση. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, αλλά μετά από ερώτημα της Αποκεντρωμένης στο υπουργείο, η απάντηση ήταν αρνητική, την ώρα που, όπως τονίζει, ο νόμος δεν το απαγορεύει, σύμφωνα και με τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

«Είναι στην ευχέρεια της διοίκησης της επιχείρησης αποκλειστικά να επιλέξει τι πολιτική θέλει να εφαρμόσει. Η ΔΕΥΑΙ θα προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 και τα διοικητικά δικαστήρια», σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, αποδίδοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις καταγγελίες παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το μέτρο ήταν προεκλογικό. «Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταγγελίες ότι πρόκειται για προεκλογικό μέτρο, δε θα είχαμε αυτή την εξέλιξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας