ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνέτριψαν το ρεκόρ του Εκουαδόρ τα Γιάννενα

Ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό της ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, καταρρίπτουν τυπικά αύριο το πρωί τα Γιάννενα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ».

Ήδη από σήμερα, με βάση την επίσημη καταμέτρηση, η πόλη είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες, με τη συγκέντρωση και ανακύκλωση περισσότερων από 2,7 εκ. μπουκαλιών, δηλαδή περισσότερων από 54 τόνων πλαστικού, σε μία εβδομάδα. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε από το 2012 το Εκουαδόρ, με 39 τόνους ανακυκλούμενων συσκευασιών.

Το ρεκόρ αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά το πρώτο ρεκόρ Γκίνες, που αφορούσε στην ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών και σημειώθηκε επίσης στον πολυχώρο ανακύκλωσης «Κέντρο Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος» που δημιουργήθηκε από τη Μητρόπολη, την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Έτσι, η Μητρόπολη αλλά και τα Γιάννενα δικαιωματικά διεκδικούν και το ρεκόρ για… τα δύο ρεκόρ που κατέκτησαν, κάτι που επίσης δεν έχει συμβεί ξανά στον διαγωνισμό Γκίνες.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ευχαριστώντας τους ιερείς, που πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση και ανακύκλωση του υλικού, αλλά και όλους τους πολίτες και εθελοντές που συνέβαλαν στον εγχείρημα. Μάλιστα, αφιέρωσε το πρώτο ρεκόρ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το δεύτερο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σημειώνοντας το έργο που έχουν κάνει και οι δύο για την ευαισθητοποίηση των πιστών στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Είναι ένας διπλός, τριπλός και τετραπλός άθλος θα έλεγα, για τον οποίο πρέπει να είναι υπερήφανα τα Ιωάννινα και εν τέλει αυτός ο άθλος δεν ανήκει ούτε στη Μητρόπολη ούτε στον Μητροπολίτη. Ανήκει στην πατρίδα μας και στον τόπο μας, τα Ιωάννινα και τους Γιαννιώτες. Συγχαρητήρια για αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, για τα οποία είμαστε υπερήφανοι και θα ακουστούν τα Ιωάννινα σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Μάξιμος, ευχαριστώντας τους τοπικούς φορείς, τον δήμο Ιωαννιτών και την περιφέρεια Ηπείρου για τη συμβολή τους.

Την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από όλους, σημείωσαν τα στελέχη της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο γενικός διευθυντής Ηλίας Μουσταΐρας και η διευθύντρια Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Κατερίνα Ζωγραφίδη, που δεσμεύθηκαν ότι θα βρίσκονται δίπλα στη Μητρόπολη και την πόλη των Ιωαννίνων και στα επόμενα βήματα.

«Η επιτυχία αυτή άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσταΐρας.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Ανακομιδή λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη

Λουκία Τζάλλα

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης