ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και στους New York Times ο Μωυσής Ελισάφ

H είδηση της εκλογής του Μωυσή Ελισάφ κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί. Αναφορά έκαναν αργά το απόγευμα και οι New York Times. Η εφημερίδα αναπαράγει δημοσίευμα του Associated Press στο οποίο φιλοξενείται και δήλωση του νέου δημάρχου.

«Η εκλογή μου στη δημαρχία δείχνει ότι ξεπερνάμε στερεότυπα και προκαταλήψεις» αναφέρει ο κ. Ελισάφ.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ που περιγράφει τη νίκη του Ελισάφ ως «απόρριψη του αντισημητισμού».

«Στην Ελλάδα των 10.8 εκατομμυρίων ζούνε περίπου 6.000 Εβραίοι. Στη χώρα σημειώθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αντισημιτικού βανδαλισμού τα τελευταία χρόνια η οποία συνέπεσε με την άνοδο ενός νεοναζιστικού κόμματος» αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

Εκτός από τους New York Times, την είδηση του Associated Press φιλοξενούν επίσης η Washington Post, το Fox News και η National Herald.

Είναι προφανές πως η εκλογή του Ελισάφ και ο ιστορικός της συμβολισμός της έχουν προκαλέσει βαθιά εντύπωση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε εδώ και τη σχετική αναφορά από τους Israel Times.

Σχετικά άρθρα

Σε 15 μήνες στην κυκλοφορία ο μεγάλος δακτύλιος

Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας για Ρομά

Δήμος Ιωαννιτών, κοινωνική πολιτική και πανδημία