ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε 15 μήνες στην κυκλοφορία ο μεγάλος δακτύλιος

Ένα ακόμη μεγάλο έργο, που αναμένεται να αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα του λεκανοπεδίου, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, είτε από τον Δήμο Ιωαννιτών είτε από την Περιφέρεια Ηπείρου, ξεκίνησε.

Ο λόγος για τον μεγάλο δακτύλιο, με τα εργοτάξια του αναδόχου, της εταιρίας Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ, να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την περιοχή της Γεννηματά, με στόχο μέσα στους επόμενους 15 μήνες το έργο να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Την περιοχή όπου εξελίσσονται χωματουργικές εργασίες, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Αρλέτο, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστη Μπρίκο και στελέχη της υπηρεσίας.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο ξεκίνησε μετά από καθυστερήσεις που σχετίζονταν με την πανδημία. Ο δακτύλιος αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλλει για να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για τα Γιάννενα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι τα νέα έργα, όπως ο δακτύλιος, η Νιάρχου και η αποκατάσταση του παλιού Πανεπιστημίου, δημιουργούν νέα δεδομένα, για τα οποία θα απαιτηθεί επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και εξελίσσονται χωρίς προβλήματα. «Πιστεύουμε ότι οι 15 μήνες επαρκούν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο», τόνισε, σημειώνοντας πως δεν καταγράφεται καμία αντίδραση από κατοίκους, καθώς η διαδικασία της απαλλοτρίωσης έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο του μεγάλου δακτυλίου 4,4 χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 24,8 εκατομμύρια ευρώ. Με την κατασκευή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση των οδών Βογιάνου και Γεννηματά, που χωροθετούνται στην περιοχή του αστικού παραλιμνίου μετώπου, με τη νότια είσοδο της πόλης, στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου, και την περιφερειακή οδό, η σύνδεση κέντρων και διαδρομών αναψυχής και αθλητισμού, παρέχοντας στους πολίτες ασφαλείς και αδιατάρακτες προσβάσεις προς αυτές, η εξορθολογισμένη διαχείριση της κυκλοφορίας στο εσωτερικό των γειτονιών Βοτανικού, Βρυσούλας, Ανατολής και Κατσικάς, καθώς αποτελεί πρόβλεψη των επιμέρους Πολεοδομικών Σχεδίων, αναβάθμιση περιοχών, κυρίως πλησίον της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Πανηπειρωτικού Σταδίου και επίλυση χρόνιων ζητημάτων δόμησης, κυρίως εντός των Ρ.Σ. Κατσικάς και Ανατολής.

Σχετικά άρθρα

Μεγάλος Δακτύλιος – Δεύτερη τροποποίηση της μελέτης και… καλή τύχη

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση

Ανεβάζει ρυθμούς, αλλά έχει ακόμη δρόμο

Αποστόλης Τζελέτας