ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανεπίτρεπτος ο αιφνιδιασμός

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση κατάργησης του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων ο δήμος Ιωαννιτών και βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου να την αποτρέψει.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με την απόφαση γνωστοποιήθηκε με ΦΕΚ παραμονές των εκλογών, την Παρασκευή, σαν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς τουλάχιστον στους τοπικούς φορείς δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση νωρίτερα.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση για την κατάργηση και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα και σημειώνει: «Τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση στους τοπικούς φορείς, είναι ανεπίτρεπτες. Η παρουσία του Στρατοδικείου, εκτός όλων των άλλων, ήταν και μια εργασιακή ευκαιρία για άνεργους δικηγόρους του δήμου μας, οι οποίοι πλέον την στερούνται. Ο δήμος Ιωαννιτών, μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, βρίσκονται σε συνεργασία, προκείμενου να εξετάσουν από κοινού τις ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν άμεσα», επισημαίνει.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο