ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πώς ψήφισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Μηνύματα αισιοδοξίας και κάλεσμα για συμμετοχή απεύθυναν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιωαννίνων και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Ηπείρου, που άσκησαν και οι ίδιοι το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μαζί με τα παιδιά του, τη Σοφία και τον Κώστα, που ψήφιζαν για πρώτη φορά, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Μπέγκας.
Αντί της κλασικής εκλογικής εικόνας του υποψηφίου δημάρχου, που συνοδεύεται από υποψήφιους του συνδυασμού του, ο Θ. Μπέγκας επέλεξε να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα ο ίδιος και η σύζυγος του, μαζί με τα δίδυμα παιδιά τους, για να ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα, στέλνοντας παράλληλα και ένα πολιτικό μήνυμα για τη σημασία της συμμετοχής και της ψήφου, σε όλους τους νέους που έχουν το δικαίωμα για πρώτη φορά να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.
«Έχω πει πολλές φορές ότι οι εκλογές είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά σήμερα έχω μια ξεχωριστή χαρά, γιατί ψηφίζω μαζί με τα παιδιά μου, που είναι η πρώτη τους ψήφος και αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας και πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος από τον ποιοτικό προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε η παράταξη του «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη και δήλωσε έτοιμος για τις συνεργασίες που απαιτεί η «επόμενη μέρα» των εκλογών.
«Αναμένουμε με ηρεμία τα αποτελέσματα των εκλογών. Η παράταξη μας έδωσε έναν όμορφο και ποιοτικό εκλογικό αγώνα και πιστεύω ότι αναγνωρίζεται από την κοινωνία το ότι κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό σε όλη την προεκλογική διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία απ’ την καρδιά μου σε όλους τους συνεργάτες μου υποψηφίους. Είμαστε έτοιμοι στο πλαίσιο της απλής αναλογικής για τις διεργασίες της επόμενης ημέρας», είπε ο κ. Μπέγκας
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το πώς βίωσε την προεκλογική περίοδο, είπε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος, γιατί είχε τον διπλό ρόλο του δημάρχου και παράλληλα του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης του . «Δεν εγκατέλειψα ούτε μία μέρα τη δουλειά μου ως δήμαρχος. Όφειλα να ανταποκριθώ παράλληλα και στους δύο ρόλους για να φτάσουμε και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και την κάθε γειτονιά του δήμου μας, να μιλήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, να θυμίσουμε το έργο μας και να προβάλουμε τον προγραμματικό μας λόγο. Νιώθω σίγουρος για το αποτέλεσμα, για τη νίκη και την επόμενη μέρα», κατέληξε ο Θωμάς Μπέγκας

Αισιόδοξος δήλωσε ο Μ. Ελισάφ

Στο 289ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Ομήρου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους της κοινότητας Ιωαννίνων.
Συνομίλησε με πολίτες, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που μεριμνούν από το πρωί για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ανέμενε τη σειρά του και με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
«Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, σημαντική ημέρα για την αυτοδιοίκηση, για την πόλη μας, αλλά και για την πατρίδα μας και την κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλη την έκταση του δήμου. Ακούσαμε τα προβλήματά τους, αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες τους. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους στην παράταξή μας. Είμαι αισιόδοξος για την ετυμηγορία τους», δήλωσε αμέσως μετά.

Οι Τ. Καλογιάννη, Ν. Γκόντας και Αρ. Μπαρτζώκας

«Σήμερα με την εκλογική διαδικασία, ολοκληρώνεται μια προεκλογική διαδρομή που κράτησε αρκετούς μήνες. Σήμερα οι Γιαννιώτισσες και οι Γιαννιώτες αποφασίζουν για την τύχη της πόλης μας. Η παράταξη μας όλα αυτά τα χρόνια δίνει την μάχη για την πόλη του μέλλοντος. Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια και σεβασμό και σήμερα περιμένουμε να μας τιμήσουν οι συμπολίτες με την εμπιστοσύνη τους» Αυτή τη δήλωση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος .
Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στην Κιάφα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και στο 231 εκλογικό κέντρο Ιωαννίνων, στην περιοχή της Βρυσούλας ψήφισε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη.

Οι υποψήφιοι για την περιφέρεια

Στο Μέτσοβο, χωρίς μικρόφωνες και κάμερες, όπως άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχρμάνης, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας προσήλθε για να ψηφίσει στο 230ο Εκλογικό Τμήμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου στη Βρυσούλα.
Συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου. «Σήμερα είναι μία ημέρα που γιορτάζει η δημοκρατία. Ένας όμορφος προεκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλος του και από σήμερα κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της περιφέρειάς μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο της Ηπείρου που αγκάλιασε αυτή τη νέα και πολύ δυναμική παράταξη, δίνοντάς μας την εντολή να πρωταγωνιστήσουμε στο νέο αύριο της Ηπείρου. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να είστε όλοι καλά», δήλωσε.
Στη Βροντισμένη Πωγωνίου Ιωαννίνων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», μαζί με τη σύζυγό του Όλγα.
«Σήμερα, με τον ομορφότερο τρόπο, ολοκληρώνεται η 28μηνη πορεία των Οριζόντων Ηπείρου στη γνωριμία και στην ανταλλαγή απόψεων με το σύνολο των Ηπειρωτών. Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα χαράς αλλά και μια μέρα περισυλλογής, αυτογνωσίας και πάνω απ’ όλα Δημοκρατίας.
Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο εσωστρέφειας στην Ήπειρο και πλέον όλοι μαζί συλλογικά από απόψε θα δώσουμε τη μάχη για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και ουσιαστικά για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον τόπο στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά. Ελπίζουμε να έχει μειωθεί το ποσοστό της αποχής, προσβλέπουμε στη μεγάλη συμμετοχή των νέων παιδιών και πάνω απ’ όλα προσβλέπουμε σε μια νίκη των Ηπειρωτών», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σχετικά άρθρα

Μωυσής Ελισάφ: «Το σκοτεινό σημείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»

Ηπειρωτικός Αγών

«Γαλάζια» πλην Άρτας η Ήπειρος- Συγκεντρωτικά αποτελέσματα (συνεχής ενημέρωση)

Αποστόλης Τζελέτας

Η Επόμενη μέρα