ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Με ομιλία της Φ. Γεννηματά κλείνει ο κύκλος των πολιτικών αρχηγών

Με την ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά αύριο στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Du Lac, φαίνεται πως κλείνει ο κύκλος των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στα Γιάννενα ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Η κ. Γεννηματά θα φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης στα Γιάννενα, προερχόμενη από την Πάτρα, και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», στην οδό Ναπ. Ζέρβα 10, όπου θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δημητρίου, με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και με μέλη και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ. Στη συγκέντρωση της Φ. Γεννηματά θα μιλήσει και ο Δ. Δημητρίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων «Ήπειρος Όλον».
Κάλεσμα συμμετοχής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση απεύθυνε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Ελένη Αγαπητού, απευθυνόμενη στους «φίλους και τα μέλη, αλλά και όλους όσοι μας στήριξαν και πίστεψαν σε εμάς τόσο πολλά χρόνια και φτιάξαμε μια χώρα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Πέρα από το κάλεσμα, η κ. Αγαπητού άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «όσοι δεν εθελοτυφλούν για ιδιοτελείς λόγους, μπορούν να δουν ότι οι διαφορές των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ελάχιστες, αφού ο κ. Τσίπρας μετάλλαξε το κόμμα της “πρώτης φοράς Αριστερά” σε σκληρή “Δεξιά”. Πορεύτηκε επί σειρά ετών χέρι με χέρι με τον κ. Καμμένο όχι μόνο για να παραμείνει στην εξουσία αλλά και να θυσιάσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον βωμό των πρωτογενών υπερπλεονασμάτων και, αφού αφαίμαξε το υστέρημα του ελληνικού λαού, τώρα έρχεται μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές να επιστρέψει μόνο το 1/10 σε παροχές, σε ανθρώπους που ήταν φτωχοί και τους φτωχοποίησε ακόμα περισσότερο, ώστε να είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς τα ψίχουλα που τους δίνουν και να νιώθουν ευγνώμονες προς τη κυβέρνηση».
«Μπροστά μας έχουμε τις εκλογές για την Ευρώπη και οι δυο αρχηγοί ασχολούνται μόνο για την καρέκλα του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά και, αναφερόμενη στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπογράμμισε πως οι Σοσιαλιστές είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις.
«Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES). Στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη. Με πυλώνες την περισσότερο κοινωνική Ευρώπη. Την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για τους πολλούς, και όχι για τους λίγους. Την ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη. Την Ευρώπη ισότητας και δικαιωμάτων για όλους. Την Ευρώπη με δίκαιη πολιτική ασύλου και μετανάστευσης. Την προοδευτική Ευρώπη με πρόγραμμα για τους νέους. Στις ευρωπαϊκές εκλογές ψηφίζουμε αλλαγή για την Ευρώπη. Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα Στ. Ζούμπα για ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήπειρος Όλον»

Αποστόλης Τζελέτας

Κατάθεση ψηφοδελτίου και «πάμε για τη νίκη!»