ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεργασία για το Μουσείο Εκπαίδευσης

Την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός Μουσείου Εκπαίδευσης στην πόλη των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Χρήστος Στουγιάννος με την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών Πολυξένη Μπενέκου και Μαρία Γιαννακού.

Το Μουσείο Εκπαίδευσης αποτελεί πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών, την οποία έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με τη συνάντηση να αποτελεί μια ευκαιρία να κατατεθούν σκέψεις για τις παραμέτρους υλοποίησης.
Η ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων της εκπαίδευσης, ώστε να αναδειχθούν πτυχές της πνευματικής ιστορίας των Ιωαννίνων, τόνισε ο κ. Ελισάφ και αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης για την επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων ιδιαίτερης ιστορικής κι αρχιτεκτονικής σημασίας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του Μουσείου. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί το αρχειακό υλικό, που παραμένει άγνωστο, και να αναπτυχθούν διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Συνάντηση με τον Ορειβατικό Σύλλογο

Με τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργο Μπούτζα και τον ταμία Δημήτρη Μπίνα συναντήθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τη συζήτηση να αφορά κυρίως την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Ορειβατικού Συλλόγου.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για τη χάραξη, τη σήμανση και τον καθαρισμό ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών στο περιαστικό δάσος της πόλης, ένα έργο που μπορεί να υλοποιηθεί με την συνεργασία του δήμου, του Ορειβατικού Συλλόγου και των πολιτιστικών συλλόγων. Ανάλογες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν και στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας, Περάματος και Μπιζανίου. Ενδεικτικά διαδρομές μπορούν να χαραχθούν στις περιοχές Αράχθου, Δρίσκου, Δουρούτης, Κοσμηράς, Μανωλιάσσας και Μιτσικελίου.
Στην συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πεζοπορίας–ορειβασίας για μαθητές σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου