ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αγώνας δρόμου με επιτυχή κατάληξη

«Κερδήθηκε ένα μεγάλο στοίχημα, που είχαμε θέσει ως διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Οι δύσκολες μάχες είναι που φέρνουν και τα σπουδαιότερα αποτελέσματα». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων Βαγγέλης Παλατζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας στη δράση «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γραμματέας του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα, η οποία τόνισε πως ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο όμως πίστεψαν και έγινε πράξη. «Η χαρά και η ικανοποίηση που πήραμε, όταν μάθαμε ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχαμε καταθέσει ως ΠΕΑΚΙ, είναι τεράστια. Το μέγεθος της επιτυχίας θα γίνει αντιληπτό μόλις ολοκληρωθούν τα έργα», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΕΑΚΙ είναι το μοναδικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της χώρας και ο μοναδικός φορέας της ΓΓΑ, που υπέβαλε επιτυχώς πρόταση και πέτυχε τη χρηματοδότησή της από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ, με 1.460.396 ευρώ.
Στόχος της διοίκησης, όπως τόνισε και ο ταμίας Βλάσης Παπαχρήστος, είναι οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και ένας χώρος τον οποίο θα αξιοποιήσει κατάλληλα η νέα γενιά.
Η παρέμβαση απεμπλέκει πλήρως το κολυμβητήριο από το πετρέλαιο, εγκαθιστώντας αερόψυκτες αντλίες θερμότητας, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός αντικαθίσταται πλήρως με LED, αντικαθίσταται το σύστημα εξαερισμού καθώς και τα πάνελ οροφής, επιπλέον τοποθετείται σύστημα αντιστάθμισης ισχύος 49,6kVAr και σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το κολυμβητήριο θα καταστεί ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας, ενώ η παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 400kWp σε πρόσφατα παραχωρημένη έκταση από τον δήμο Ιωαννιτών.
Με την ολοκλήρωση του έργου, τα Γιάννενα θα διαθέτουν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα κολυμβητήρια στη χώρα, θέτοντας παράλληλα νέα οικονομικά δεδομένα για το ΠΕΑΚΙ. Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο απελευθερώνονται, δίνοντας τη δυνατότητα στο φορέα να σχεδιάσει νέες παρεμβάσεις αλλά και να βελτιώσει αισθητά την ασκούμενη κοινωνική και αθλητική πολιτική του.
Τέλος, τα μέλη της διοίκησης ευχαρίστησαν θερμά όλους τους φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ήταν αρωγοί σε αυτή τους την προσπάθεια, όπως είναι οι συνεργάτες μηχανικοί του ΠΕΑΚΙ και το προσωπικό, οι τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ, ο δήμος Ιωαννιτών για την παραχώρηση του οικοπέδου εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου, και όσους παρείχαν μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια στα εμπόδια που παρουσιαζόταν μέχρι την ωρίμανση του έργου.

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων στον Δήμο Πωγωνίου

Κλείνει για εργασίες το κολυμβητήριο