ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Πωγωνίου- Πρόταση αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων στον «Φιλόδημο»

Στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στοχεύει ο δήμος Πωγωνίου με πρόταση που καταθέτει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».

Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 485.360,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και αφορά παρεμβάσεις σε οκτώ τοπικές κοινότητες (Kαλπάκι, Παρακάλαμος, Δελβινάκι, Πωγωνιανή, Κεφαλόβρυσο, Δολιανά, Κτίσματα και Στρατίνιστα). Μεταξύ των έργων που προτείνονται, είναι η αντικατάσταση ταπήτων σε γήπεδα 5×5, η επίστρωση ακρυλικών δαπέδων για γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, η προμήθεια αποδυτηρίων και κερκίδας 120 θέσεων περίπου, η αντικατάσταση λαμπών με LED και η αντικατάσταση ταμπλό, στεφανιών και διχτυών.
«Καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων και τη βελτίωσή τους προς όφελος των δημοτών μας. Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που προάγει την σωματική και πνευματική υγεία, και ο δήμος έχει την υποχρέωση να συμβάλει στην ανάπτυξή του», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης συμπλήρωσε: «Με γνώμονα ότι ο αθλητισμός αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και συγχρόνως αποτελεί διέξοδο στον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουμε διαμορφώσει ένα δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων που με τη συγκεκριμένη πρόταση θα βελτιωθούν και θα εκσυγχρονιστούν».

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου