ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινούν τα έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημοτική αρχή Ζίτσας τις διαδικασίες για την κατασκευή των μεγάλων έργων ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Μολοσσών, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα έργα, προϋπολογισμού άνω των 3,5εκατ.ευρώ, αντικαθιστούν δίκτυα 40-50 ετών, τα οποία δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα με τις καθημερινές τους βλάβες. Μετά και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των δύο έργων από τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.
«Είμαστε από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά, που τρέξαμε τις διαδικασίες και καταφέραμε να υλοποιούμε έργα, που είχαν ενταχθεί στο «Φιλόδημος Ι», σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες για ακόμη μία φορά, αποδεικνύουμε πως είμαστε η δημοτική αρχή των έργων και όχι των λόγων. Δουλεύουμε διαρκώς για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των δημοτών με έργα, που έλειπαν εδώ και δεκαετίες σε βασικές υποδομές, όπως είναι η ύδρευση στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μ. Πλιάκος.
Το έργο «Αντικατάσταση Εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» (προϋπολογισμού 2.161.290,32 ευρώ), με ανάδοχο την «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.», περιλαμβάνει παρεμβάσεις (τοποθέτηση νέου αγωγού, φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού του δικτύου κ.α.) στα εσωτερικά δίκτυα των τοπικών κοινοτήτων-Βερενίκης(οικισμοί Βερενίκη, Κάτω Βερενίκη, Βεντερίκος και Παλαιοχώρα), Δοβλάς (οικισμοί Δοβλά και Φτέρη) και Ζαλόγγου (οικισμοί Ζάλογγο και Κάτω Ζάλογγο).
Το έργο «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» (προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ), με ανάδοχο τη «Σαρακατσάνος Α.Τ.Ε.Ε.», περιλαμβάνει παρεμβάσεις (δεξαμενές, αντλιοστάσια, εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα) στις Τ.Κ. Βουτσαρά, Κουρέντων, Χίνκας, Γρανίτσας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Πολυδώρου και Ραδοβιζίου.
Με την ολοκλήρωση τους, θα εξασφαλιστεί καλής ποιότητας νερό, καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας, και θα περιοριστούν οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας, που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα οι οικισμοί της Δ.Ε. Μολοσσών. Επίσης, εξασφαλίζεται η καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων, η μείωση του κόστους για την αποκατάσταση ζημιών και η κάλυψη μελλοντικών αναγκών των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα 40 ετών.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση