ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Με στόχο την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή ο Μ. Πλιάκος

«Ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή για να οδηγήσουμε το Δήμο μας στο αύριο» ζήτησε ο δήμαρχος Ζίτσας και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Πλιάκος, στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «’Έντιμη Πολιτεία» το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των πέντε δημοτικών ενοτήτων του δήμου Ζίτσας.

Παρουσία περιφερειακών συμβούλων, πρώην βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκατοντάδων μελών και φίλων της παράταξης, ο Μ. Πλιάκος έδωσε τα χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα της παράταξής του, τονίζοντας πως χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, ειλικρίνεια και ήθος.
«Απόψε εγκαινιάζουμε την πορεία, που θα μας οδηγήσει στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου μαζί σας. Ενός συμβολαίου τιμής μεταξύ μας, που, όπως άλλωστε το έχουμε αποδείξει, θα το τηρήσουμε απαρέγκλιτα, οδηγώντας τον δήμο Ζίτσας στο αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Ζίτσας δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του έργου της δημοτικής αρχής, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς όσους το επικρίνουν. «Δικαιούμαστε να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κουνά το δάχτυλο και να μας χαρακτηρίζει αλαζόνες χωρίς να έχει το θάρρος και την ευθιξία να μας απαντά και να μας εξηγεί τι έκανε εκείνος όταν διαχειριζόταν τις τύχες του δήμου. Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας και το δικό μας έργο είναι πραγματικό, μετρήσιμο και συγκρίσιμο», υπογράμμισε, προχωρώντας στη συνέχεια σε έναν σύντομο απολογισμό της πενταετούς θητείας του. «Η πενταετία που ολοκληρώνεται, ήταν και παραμένει ένας αδιάκοπος αγώνας, πάντα δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.
Το 2014 παραλάβαμε ένα Δήμο ουραγό των εξελίξεων. Το 2019 δηλώνουμε με περηφάνια και ικανοποίηση ότι έχουμε καταφέρει να τον κάνουμε πρωτοπόρο των εξελίξεων. Δήμο, που διεκδικεί ισότιμα με τους άλλους δήμους όσα του αναλογούν και όσα αξίζουν στους δημότες. Δεν είμαστε πια ο μικρός περιφερειακός δήμος που κάποιοι επιθυμούσαν, προκειμένου να τον έχουν υπό πλήρη έλεγχο. Εμάς δε μας καθοδηγεί κανείς. Εμείς, λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες. Στηριζόμαστε πια σε γερές βάσεις», ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην κατάθεση και έγκριση προτάσεων για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και πρόσθεσε πως υπάρχουν έτοιμες ώριμες μελέτες για έργα προϋπολογισμού πάνω από 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα κατατεθούν μόλις ανοίξουν νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το «ψηφοδέλτιο νίκης»

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία», του «ψηφοδελτίου νίκης» όπως το χαρακτήρισε.
Στη Δ.Ε. Εκάλης υποψήφιοι είναι ο γεωργοπτηνοτρόφος Ηρακλής Μπαλαντάνης, ο υπάλληλος ΔΕΥΑΙ Νικόλαος Μπούτσικος, η κομμώτρια Ρένα Πρέντζα και η νοσηλεύτρια Γωγώ Τσίτου.
Στη Δ.Ε. Ευρυμενών υποψήφιοι είναι η νηπιαγωγός- καθηγήτρια αγγλικών Σταυρούλα Αλεξίου, ο ελεύθερος επαγγελματίας Παναγιώτης Λιάκος και ο διασώστης ΕΚΑΒ Πολυχρόνης Τάσσης.
Στη Δ.Ε. Ζίτσας στο ψηφοδέλτιο της «Έντιμης Πολιτείας» βρίσκονται ο δάσκαλος Περικλής Γρίβας, η κτηνοτρόφος- αμπελουργός Βίκυ Κλίτσα και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Νικόλαος Νούσιας.
Στη Δ.Ε. Μολοσσών υποψήφιοι είναι ο πυροσβέστης Βασίλης Δρόσος, το στέλεχος πληροφορικής Νικόλαος Ζέκης, η αγρότισσα Αικατερίνη Μπαλάφα, ο ελεύθερος επαγγελματίας Γεώργιος Ράδος και η ιδιωτική υπάλληλος Άντζελα-Αγγέλια Τζοβάρα.
Τέλος, στη Δ.Ε. Πασσαρώνος υποψήφιοι είναι ο δάσκαλος Βασίλης Βασιλείου, η γιατρός Ελένη Βιέρου-Σμυρνάκη, ο συνταξιούχος στρατιωτικός Αλκιβιάδης Βότσικας, η φιλόλογος Γιάννα Γεωργούλη, ο ιδιωτικός υπάλληλος Λάμπρος Γιαννέτας, ο δικαστικός επιμελητής Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η επιχειρηματίας- έμπορος Αναστασία Γιολδάση, ο ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην διευθυντής της Eurobank Ιωάννης Κυριαζής, ο πολιτισμολόγος Γεώργιος Λαδάς, ο εφοριακός-οικονομολόγος Δημήτρης Λάμπρου, ο συνταξιούχος οικοδόμος Θωμάς Μάστακας, η ελεύθερη επαγγελματίας Γιαννούλα Ξήτα-Γοργόλη, η υπάλληλος ΕΦΚΑ Χριστίνα Θεμελή-Παπαδημητρίου, η νηπιαγωγός Αθηνά Παππά, ο αστυνομικός Φώτης Ράρρας, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Σταλίκας, ο δερματέμπορος Νικόλαος Σφήκας, ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Τζιάλλας, ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Τσιάκας, η αγρονόμος-τοπογράφος Φένια Τσώρου, ο πυροσβέστης Βασίλης Φάκας, ο ελεύθερος επαγγελματίας Βασίλης Χάρλας και η σχεδιάστρια κτιριακών έργων Ματίνα Χήτου.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση