ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μετακινεί… τοπικές κοινότητες το Κτηματολόγιο

Μετακινεί… τοπικές κοινότητες το κτηματολόγιο σύμφωνα με τα παράπονα και τη διαμαρτυρία του δήμου Ζαγορίου προς την «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και την ανάδοχο κοινοπραξία, που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση των δηλώσεων στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου υπάρχουν λάθη στα όρια των κοινοτήτων, αλλά και στις ονομασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις, ούτε από τον δήμο, ούτε από τους πολίτες.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στα διοικητικά όρια των τοπικών κοινοτήτων, που έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα στο σύστημα που εφαρμόζει η εταιρεία.
Η λανθασμένη καταχώρηση αφορά πολλές τοπικές κοινότητες, όπως Δεματίου, Ιτέας, Καρυών, Καβαλλαρίου, Τριστένου, Γρεβενιτίου, Ασπραγγέλων, Δικορύφου και πολλών άλλων ακόμη.
«Στον Εποπτικό Χάρτη Κτηματογράφησης Δήμου Ζαγορίου, που είναι ανηρτημένος από την εταιρεία σας στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, τα όρια εμφανίζονται στην ορθή θέση, ενώ στο σύστημα που εφαρμόζετε, εμφανίζονται τα λανθασμένα όρια», αναφέρει και προσθέτει πως ένα ακόμη λάθος αφορά την Τ.Κ. Καρυών, η οποία αναγράφεται ως Τ.Κ. Καρυών (Ασφάκας), όμως βρίσκεται στον δήμο Ζίτσας και μετονομάστηκε σε Τ.Κ. Μεταμόρφωσης.
«Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μην μπορούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους, αφού καλούνται να καταβάλουν πρόσθετα παράβολα για ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια τοπική κοινότητα, αλλά εμφανίζονται λανθασμένα σε άλλη. Επίσης, ο δήμος δεν μπορεί να δηλώσει δημοτικά ακίνητα των τοπικών κοινοτήτων, αφού αυτά εμφανίζονται στα διοικητικά όρια άλλων από αυτές που πραγματικά ανήκουν», σημειώνει ο κ. Σπύρου.

Σχετικά άρθρα

Μια βράβευση που καθυστέρησε πέντε μήνες

Πασχάλειος Σχολή – Έχει καταθέσει πρόταση και αναμένει ο Δήμος Ζαγορίου

Επανεκλογή Γ. Σουκουβέλου στον Δήμο Ζαγορίου