ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση το νέο νηπιαγωγείο στο Καλπάκι

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η χρηματοδότησης μελέτης νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Καλπακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α.», μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου.

Πρόκειται για ένα καινούργιο κτίριο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που αγόρασε ο δήμος γι’ αυτό τον σκοπό, κοντά στην ήδη υπάρχουσα σχολική μονάδα.
«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη κατασκευής ενός νέου νηπιαγωγείου, που θα αποτελέσει πρότυπο. Το νηπιαγωγείο Καλπακίου συστεγάζεται σήμερα μαζί με άλλες δομές σε ένα παλιό κτίριο, που δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα μεταστέγασης της σχολικής μονάδας, ο δήμος Πωγωνίου είχε προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο. Θέλουμε τα παιδιά του δήμου μας να περνούν τις σχολικές τους ώρες σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της εποχής μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου