ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προσπάθεια σπίλωσης καταγγέλλει η δημοτική αρχή

Για «υποκριτικούς θεατρινισμούς, που μόνο στόχο έχουν να παρασύρουν την κοινή γνώμη από την αλήθεια του έργου μας και να τη στρέψουν στην ατζέντα των ψεμάτων», κάνει λόγο η δημοτική αρχή σε απάντησή της στις καταγγελίες των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Νέα Εποχή» για διπλασιασμό της αμοιβής του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες για προσυνεννόηση των δύο παρατάξεων.

Επί της ουσίας των καταγγελιών (εδώ), σημειώνει πως στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ στις 8/2/2019, το Δ.Σ. δεν έλαβε απόφαση σε σχέση με το ύψος της αμοιβής, αλλά αποδέχτηκε νομική γνωμοδότηση, η οποία ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΙ. Ο προσδιορισμός του ύψους της αμοιβής του αντιπροέδρου, όπως αναφέρεται, έγινε τον Μάρτιο του 2017 και όχι παραμονές των εκλογών, με τη συμμετοχή στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των παρατάξεων και των εργαζομένων, οι οποίοι ομοφώνησαν, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (8 Νοεμβρίου 2017), ενώ ρητά αναφέρεται ότι αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ως προς το ύψος της αμοιβής, σημειώνεται πως έχει κριθεί με απόφαση του Ελεγκτικού συνέδριου (Αρ. Αποφ.: 31/2016), ότι ανέρχεται μέχρι το 50% της αντιμισθίας του δημάρχου.
«Είναι απολύτως προκλητική η προσπάθεια σπίλωσης της διαφάνειας στον τομέα της διαχείρισης από τις δύο παρατάξεις, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα της άσκησης των εν λόγων καθηκόντων.
Διαμαρτύρονται για τη νόμιμη αμοιβή που προβλέπεται να λάβει ο κ. Χρυσοστόμου, ο Νίκος Γκόντας που άφησε δεκάδες εκατομμύρια χρέη τόσο στον δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΙ, και ο Μωυσής Ελισάφ, στην παράταξη του οποίου μετέχει πρώην αιρετός, που ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και αντιδήμαρχος όχι μόνο λάμβανε κανονικά την αντιμισθία του, αλλά δεχόταν να λαμβάνει και τις αποζημιώσεις παράστασης μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, οι οποίες επί θητείας μας έχουν καταργηθεί. Αυτά αλήθεια δεν ήταν προκλητικά; Ή μήπως τότε η ΔΕΥΑΙ είχε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη σημερινή;», αναφέρει η απάντηση της δημοτικής αρχής και καταλήγει «Ας έχουν υπομονή μέχρι τον Μάιο, όταν θα στηθούν οι κάλπες και οι πολίτες θα προσέλθουν σε αυτές με την αλήθεια του έργου και το χέρι στην καρδιά για να τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για τα Νέα Γιάννενα».

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών