Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας χρεώνει στη δημοτική αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αποδίδοντάς της ακέραια την ευθύνη, σε συνέχεια της συνάντησης, που είχε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, τον γενικό γραμματέα του Δήμου και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα σε σχέση με τα θέματα, που είχαν τεθεί στον γενικό γραμματέα του Δήμου στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς σε καμία υπηρεσία δε δόθηκε εντολή να προχωρήσει ούτε καν στη μελέτη έργων, που είχαν γίνει και στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση των σιδερένιων αντικειμένων από τον χώρο του εργοταξίου, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης.
Απολύτως τίποτα δεν έγινε, όπως σημειώνουν, ούτε στα θέματα υγείας και ασφάλειας (επιμορφώσεις, μελέτη για μέσα ατομικής προστασίας για τις γυναίκες εργαζόμενες κοκ), ενώ δεν έχει προχωρήσει η πληρωμή των συνεργείων, που γίνονται οι επισκευές των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου, με αποτέλεσμα ο μισός περίπου στόλος να μη χρησιμοποιείται. Ταυτόχρονα, τα οκτώ από τα δώδεκα νέα απορριμματοφόρα που αγοράστηκαν, δεν έχουν δοθεί στην υπηρεσία, ώστε να διευκολυνθεί η αποκομιδή απορριμμάτων.
«Η δημοτική αρχή, ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί “συγκρουσιακές σχέσεις”, ήταν αρνητική ακόμα και στο να απαντήσει πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τη νυχτερινή εργασία και τις εξαιρετέες του 2024, και έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση μισής ώρας, ώστε να γίνει επικοινωνία με τους αρμόδιους για να απαντηθεί ότι θα πληρωθούν σήμερα! Αμφισβήτησε το δικαίωμα του Σωματείου να συναντάται με τον δήμαρχο, δε βρήκε μισή κουβέντα να πει για το στέλεχος της διοίκησης που τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους στον οδοκαθαρισμό γιατί «κάλεσαν το σωματείο» να αναφέρουν τα προβλήματά τους.
Συνοψίζοντας, για κανένα απολύτως θέμα δε δόθηκε οποιαδήποτε δέσμευση. Για τα ζητήματα, που “υπήρχε η πρόθεση” να λυθούν, δεν υπήρχε καμία δέσμευση για το πότε θα λυθούν, για τα υπόλοιπα δεν υπήρχε καν η δέσμευση ότι θα αναζητηθούν λύσεις», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, σχολιάζοντας πως «το νέο αφήγημα της δημοτικής αρχή για καθυστερήσεις εξαιτίας της συγχώνευσης των νομικών προσώπων, προφανώς και δεν μπορεί να απαντήσει γιατί το εργοτάξιο -που δεν έχει καμία σχέση με τα νομικά πρόσωπα- βρίσκεται υπό διάλυση».

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ