Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Τσίμπησε» 1 ευρώ το εισιτήριο του Σπηλαίου Περάματος

Με στόχο την αύξηση των εσόδων και με την προσδοκία ότι δε θα επηρεάσει τη διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, αποφασίστηκε η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του Σπηλαίου Περάματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα.

Το ατομικό εισιτήριο αυξάνεται από τα 7 στα 8 ευρώ, το ομαδικό (για γκρουπ άνω των 15 ατόμων) από 5,50 σε 6 ευρώ/άτομο, το εισιτήριο ατόμων άνω των 65 ετών, κατόχων ειδικής κάρτας πολιτισμού, δημοσιογράφων και τριτέκνων από 5,50 σε 6 ευρώ, των φοιτητών, μαθητών, πολυτέκνων, ανέργων, φαντάρων και ΑμεΑ από 3,50 σε 4 ευρώ, ενώ για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών παραμένει σε 2 ευρώ.
Για μια πολύ μικρή αύξηση έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Μηνάς Πασχόπουλος, αναφέροντας πως από τα επιπλέον έσοδα θα γίνει ψηφιακή ανάδειξη περιοχών του Σπηλαίου, που δεν είναι επισκέψιμα, κάτι, βέβαια, που δεν αναφερόταν στη γραπτή εισήγηση, όπου ως επιχείρημα για την αύξηση γινόταν επίκληση στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Τελικά, μετά την επισήμανση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Παπαγεωργίου, διευκρινίστηκε πως ισχύουν και οι δύο λόγοι.
Την αύξηση των εισιτηρίων καταψήφισε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Ακονίδου να επισημαίνει στην εισήγησή της ότι έρχεται μια αύξηση 15% σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους, χωρίς να είναι σαφές ότι θα προκύψει κάποιο ουσιαστικό όφελος. «Μεγαλύτερο στοίχημα θα ήταν να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, να δοθούν κίνητρα να αναδειχθεί το Σπήλαιο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προχωρά σε αυξήσεις. Επισήμανση που έκανε και ο Δ. Παπαγεωργίου στη συνέχεια, λέγοντας πως επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που κλήθηκε να διαχειριστεί μια πανδημία και την ενεργειακή κρίση, δεν έγινε καμία αύξηση.
Σε αντιπολιτευτικούς λόγους απέδωσε την κριτική ο Μηνάς Πασχόπουλος, με τον πρώην πρόεδρο του Σπηλαίου Κώστα Γκόγκο να αναφέρει πως δεν υπάρχει σπήλαιο στον κόσμο με 6τα χαρακτηριστικά του Σπηλαίου Περάματος, που να έχει εισιτήριο κάτω από 25 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Σπήλαιο Περάματος: Στα επίπεδα του 2019 και ακόμη καλύτερα η επισκεψιμότητα

Δείγμα αρνητικών προθέσεων από τους αντιπρυτάνεις

Πιο φιλικό για άτομα με προβλήματα όρασης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αποστόλης Τζελέτας