Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επικράτησε στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων και θα έχει, εκ νέου, τα «ηνία» για την επόμενη διετή θητεία.

Αξιοσημείωτο των εκλογών είναι η σημαντική αύξηση των εργαζομένων που προσήλθαν στις κάλπες κατά 200 σχεδόν, γεγονός που αναδεικνύει την κρισιμότητα των προβλημάτων του κλάδου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, συνολικά ψήφισαν 836 άτομα, έναντι 640 το 2022, ενώ καταμετρήθηκαν 21 άκυρα-λευκά. Η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε 421 ψήφους και πέντε έδρες (από 316 το 2022), η Ενωτική Κίνηση έλαβε 193 ψήφους και δύο έδρες (από 188 και τρεις έδρες το 2022) και η Δυναμική Ανατροπή 201 ψήφους και δύο έδρες, από 109 ψήφους και μία έδρα που είχε λάβει το 2022.
Η ενισχυμένη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές, αλλά και η αύξηση των ψήφων που η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε, αποτελεί μια έμμεση επιβράβευση των ενεργειών και διεκδικήσεων της προηγούμενη θητείας, όπως ανέφερε η επικεφαλής Τίνα Ζέκα, ερωτηθείσα σχετικά.
Η κ. Ζέκα υπογράμμισε την πολύ μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και την αύξηση κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ άφησε αιχμές για «εργοδοτικό συνδικαλισμό» και παρεμβάσεις από αιρετούς και κόμματα κατά την περίοδο προ των εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα