ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναπλάσεις σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 πέντε πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 7.843.109 ευρώ, για παρεμβάσεις κατασκευής, ανάπλασης και αναβάθμισης πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι πράξεις εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξης» και αφορούν στην Ηγουμενίτσα, τη διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 2.360.435 ευρώ και την ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου, προϋπολογισμού 714.000 ευρώ, με φορείς διαχείρισης τον δήμο Ηγουμενίτσας και την ΕΦΑ Θεσπρωτίας, καθώς και την κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης, προϋπολογισμού 409.200 ευρώ.

«Η ένταξη αυτών των τριών έργων, αποδεικνύει περίτρανα, ακόμη μία φορά, την άριστη προετοιμασία του δήμου μας, ώστε να μην χαθεί καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Αποτελούν έργα μεγίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και έργα υλοποίησης των προκαθορισμένων στόχων του ΣΒΑΚ», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Στην Πρέβεζα εντάχθηκε η διαμόρφωση τάφρου Αγίου Ανδρέα, προϋπολογισμού 2.287.112 ευρώ, με φορείς διαχείρισης τον δήμο Πρέβεζας και την ΕΦΑ Πρέβεζας και στην Άρτα η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων του αστικού ιστού της πόλης, προϋπολογισμού 2.072.362 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο δήμος Αρταίων και η ΕΦΑ Άρτας.

Σχετικά άρθρα

Αυτοψία Ευρωπαίων στα συγχρηματοδοτούμενα έργα

Αποστόλης Τζελέτας

Σύγχρονος εξοπλισμός για το Κέντρο Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας

Καφέ κάδοι στους δήμους Νικ. Σκουφά, Ζηρού και Ζίτσας