ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ασφαλής ο εξοπλισμός, απαραίτητη η φύλαξη

Δεν προκλήθηκαν σημαντικές φθορές στο υλικό του Ινστιτούτου Συσκευασίας του Οργανισμού Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου που φυλάσσονται στα ΤΟΛ της περιφέρειας Ηπείρου, δίπλα από το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, ωστόσο ζητούμενο παραμένει η φύλαξη.

Το πρωί της Δευτέρας, όταν έγινε αντιληπτό ότι υπήρξε παραβίαση του ενός από τα ΤΟΛ που βρίσκονται στον χώρο, προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς πέρα από το υλικό που φιλοξενείται από την λειτουργία της δομής μέχρι σήμερα, όπως ρουχισμός, πρόσφατα μεταφέρθηκε εκεί ο εξοπλισμός που παρέλαβε το Εργαστήριο Μηχανικής Συμπεριφοράς και Ποιοτικού Ελέγχου Υλικών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με υπεύθυνο τον καθηγητή Θ. Ματίκα.

Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε βανδαλισμός, πολλά κουτιά ήταν ανοιγμένα και πεταμένα στο δάπεδο, ωστόσο, δεν υπήρξε φθορά στα όργανα του εξοπλισμού, που θα απαιτούσαν και πολλά χρήματα προκειμένου να αντικατασταθούν.

Το περιστατικό όμως ανέδειξε τελικά δύο ζητήματα. Αφενός την ανάγκη φύλαξης του χώρου τις νυχτερινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, αλλά και την μεταφορά του εξοπλισμού, στο κτίριο που έχει παραχωρηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ως προς το πρώτο θέμα, στους χώρους των ΤΟΛ υπάρχουν υπάλληλοι της περιφέρειας Ηπείρου, όμως κατά το ωράριο εργασίας τους. Μέχρι τα τέλη Γενάρη, υπήρχε φύλαξη στο Κέντρο Φιλοξενίας, όμως μετά τη λήξη της σύμβασης με την μη κυβερνητική οργάνωση που είχε αναλάβει, δεν προχώρησε νέα.

Σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του εξοπλισμού, ήδη έχει παραχωρηθεί από το κληροδότημα Γ. Σταύρου των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων κτίριο στην οδό Κωνσταντινοπούλεως, στο οποίο παλαιότερα στεγάζονταν ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Ξύλου «Δρυάδες».

Η παραχώρηση αφορά την χρήση του κτιρίου για 20 ή και πλέον χρόνια, αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, δηλαδή τη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Το διάστημα αυτό γίνονται οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου, προκειμένου να μεταφερθεί και ο εξοπλισμός, μια διαδικασία όμως που αναμένεται να πάρει αρκετούς μήνες.

Σχετικά άρθρα

Διάδοχος με… προίκα και προοπτικές

Γεωργία Χαλάτση