ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχή κρούσματα κλοπών στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών

Τον «ποντικό» ή τους «ποντικούς», που τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα έχουν βάλει χέρι στο πετρέλαιο του εργοταξίου, αλλά και σε ανταλλακτικά και μπαταρίες των οχημάτων και μηχανημάτων, αναζητά ο Δήμος Ιωαννιτών, με τη Δημοτική Επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, να λαμβάνει ομόφωνα την απόφαση να κινηθεί δικαστικά.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων και Πολιτικής Προστασίας Μάκης Χρυσοστόμου, πως μόνο στον ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με την απογραφή που ζήτησε, λείπουν 300 λίτρα πετρέλαιο, μπαταρίες και εξαρτήματα μηχανημάτων.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως, σύμφωνα με την υπηρεσία, οι κλοπές ανταλλακτικών προσδιορίζονται χρονικά τα τελευταία 14 χρόνια, δηλαδή από το 2010 και γι’ αυτό αποφασίστηκε η μήνυση να αφορά την περίοδο από το 2010. Το σημείο αυτό έθιξαν στις τοποθετήσεις τους και τα μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από την αντιπολίτευση, Γιώργος Αρλέτος και Στέφανος Μάντζιος, ενώ ο πρόεδρος Θωμάς Γιωτίτσας επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία, όταν θα έχει την σχετική εισήγηση της υπηρεσίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Ιωαννιτών θα καταθέσει μήνυση, ενώ εξετάζει και τη δυνατότητα φύλαξης του εργοταξίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.