Αθλητικά

Λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στην Τούμπα ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ έχασε 2-1 στην Τούμπα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά έβγαλε ψυχή και πάθος και λίγο έλειψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο 37’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέλκας. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 52’ με πλασέ του Μάνου σε ασίστ του Μπουκουβάλα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο 87’ με κοντινό σουτ του Σβιντέρσκι. Προηγουμένως, στο 57’ ο Δικέφαλος έχασε πέναλτι που εκτέλεσε ο Άκπομ και απέκρουσε ο Βελλίδης. Παραφωνία του αγώνα ο διαιτητής Φωτιάδης από την Καστοριά, που έδωσε σφυρίγματα υπέρ του ΠΑΟΚ, αδικώντας κατάφωρα τον ΠΑΣ. Το πρώτο πέναλτι ήταν ανύπαρκτο, αφού ο Ευαγγέλου δεν είχε επαφή με τον Άπκομ και ο παίκτης του ΠΑΟΚ έπεσε μόνος του. Το δεύτερο πέναλτι δεν ήταν καθαρό και είναι αμφισβητούμενο. Αρχικά ο Λίλα τράβηξε από το μανίκι παίκτη του ΠΑΟΚ, ο Φωτιάδης άφησε την εξέλιξη της φάσης και μετά έδωσε πέναλτι για ανατροπή! Ο ΠΑΟΚ είχε τη συντριπτική υπεροχή, αλλά ο ΠΑΣ έδειξε μεγαλείο ψυχής, ήταν καλός στην αμυντική λειτουργία και έκανε τον Δικέφαλο πρώτη φορά να τον λούζει κρύος ιδρώτας. Παράλληλα ο ΠΑΣ έβγαινε καλά και στις αντεπιθέσεις. Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε ο «Άγιαξ» (Αθανασιάδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Ξύδας, Αποστολόπουλος, Λεό) πάλεψε δυνατά το παιχνίδι, έκανε κατάθεση ψυχής. Από μια κακιά στιγμή μπήκε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ. Τα κατορθώματα του διαιτητή Φωτιάδη, τα είπαμε παραπάνω. Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) 4ος: Φωτιάς (Πέλλας).

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Πέλκας (45’) – Ευαγγέλου (17’), Σκόνδρας (29’), Κριζμάν (41’), Λίλα (55’), Σιόντης (77’).

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Λέο Ζαμπά), Λημνιός (68’ Σβιντέρσκι), Άκπομ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (73’ Πάντελιτς), Γιάκος, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος.

Σχετικά άρθρα

Αγνοεί τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC – Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ

Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σώβρακα και Φανέλες

Πάνος Ζώης