Αθλητικά

Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα ο ΠΑΣ

Στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σήμερα, στις 5.15 το απόγευμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, για την εξ’ αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με πολλές ελλείψεις, αλλά με αποφασιστικότητα να δώσει τη μάχη και ό,τι ήθελε προκύψει. Δεν είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη οι τιμωρημένοι με κάρτες Αθανασιάδης, Τζημόπουλος και Νικολιάς, οι τραυματίες Ξύδας και Αλέξης Μιχαήλ, ο Αποστολόπουλος που έχει άδεια για προσωπικό του θέμα, ενώ στα Γιάννινα έμεινε και ο Λεό. Ο τελευταίος μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Απόλλωνα, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό στους προσαγωγούς και κρίθηκε από το ιατρικό τιμ να μην πάει στη Θεσσαλονίκη, για να αποφευχθεί κίνδυνος υποτροπής. Με λίγα λόγια, ο Λεό θα μείνει ακόμη λίγο καιρό έξω από την ενεργό δράση, για να γίνει εντελώς καλά, και ενδεχομένως η ολιγόλεπτη συμμετοχή του με τον Απόλλωνα να ήταν και ρίσκο. Από τους απόντες, βασικοί στο περασμένο παιχνίδι με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν μόνο οι Νικολιάς, Μιχαήλ και Τζημόπουλος, ενώ αλλαγή μπήκαν οι Αθανασιάδης, Ξύδας και Λεό. Στον αντίποδα των ελλείψεων καταγράφεται η επιστροφή του Σιόντη, που ήταν τιμωρημένος την προηγούμενη αγωνιστική.
Είναι αντιληπτό ότι ο ΠΑΣ θα παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς για να διαφυλάξει τα νώτα του. Έχει δύσκολη αποστολή σε μια καυτή έδρα και απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και έχει μόνο μία ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, καταγράφοντας νίκες σε όλα τα υπόλοιπα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Σε ένα σύστημα 3-5-2, ο ΠΑΣ αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Λίλα, Σκόνδρα και Ευαγγέλου, στις πτέρυγες τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Σιόντη, στο κέντρο Γιάκο και Πάντελιτς και στην επίθεση Μάνο και Κριζμάν. Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Κάστρο, Μιχαήλ Νεόφυτος, Παμλίδης, Τσικάρσκι, Βιδάλ, Ντόλοβατς και Νάουμετς.

Διαιτητής ο Φωτιάδης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Φώτιος Φωτιάδης του συνδέσμου Καστοριάς. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Κωνσταντίνος Ζαννετίδης (Δωδεκανήσου). Ο Φωτιάδης είχε διευθύνει τον αγώνα του α’ γύρου Ολυμπιακός – ΠΑΣ 5-0.

Χωρίς Βιεϊρίνια και Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ

Στα… πιτς λόγω καρτών θα παραμείνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος έφτασε τις τέσσερις κίτρινες και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Δημήτρη Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από το παιχνίδι θα απέχει λόγω τιμωρίας και ο Εβγέν Σάκχοφ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τους θέλει «μάχιμους» ενόψει της δύσκολης συνέχειας, δεδομένου πως ακολουθούν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Πιθανόν να μη χρησιμοποιηθεί και ο Κάνιας, που είχε πρόβλημα στη γάμπα.

Η προϊστορία στην Τούμπα

Ο σημερινός αγώνας στην Τούμπα είναι ο 23ος στην ιστορία των δύο ομάδων σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στα 22 προηγούμενα παιχνίδια που έγιναν εκεί, ο ΠΑΟΚ έχει 15 νίκες, τρία ματς έληξαν ισόπαλα και τέσσερις νίκες έχει ο ΠΑΣ. Η προϊστορία είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, αλλά και οι τέσσερις νίκες του ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα δεν περνούν απαρατήρητες. Δεν είναι και τόσο εύκολο μια μικρομεσαία ομάδα, όπως είναι ο «Άγιαξ της Ηπείρου», να έχει πάρει τέσσερις νίκες, ίσως στην πιο καυτή έδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τέσσερις νίκες του ΠΑΣ είναι: Τη σαιζόν 2000-01 με 3-2 (τα γκολ του ΠΑΣ Έλντερ, Μπλέτσας, Κορμαρής και του Δικέφαλου Καφές, Σπάσιτς), τη σαιζόν 2011-12 με 2-1 (τα γκολ του ΠΑΣ Βίλα, Γεωργίου και του ΠΑΟΚ Παπάζογλου), στα πλέι οφ της σαιζόν 2012-13 με 1-0 με γκολ του Λίλα και πρόπερσι (σεζόν 2016-17) πάλι 1-0 με γκολ του Τζημόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Αγνοεί τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC – Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ

Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σώβρακα και Φανέλες

Πάνος Ζώης