ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Λάμψη αστέρων του Euro 2004 στους «Ζωσιμάδες»

Το στάδιο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας, εκεί όπου στις 4 Ιουλίου 2004 η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ελλάδας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Πορτογαλία του Φίγκο και του Ρονάλντο, θα θυμίζει το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, αλλά και της προσπάθειας προβολής της Ηπείρου, η περιφέρεια Ηπείρου πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μιας επίλεκτης ομάδας ποδοσφαιριστών της Ηπείρου και της ομάδας EuroLegends 2004, των παικτών δηλαδή της θρυλικής ομάδας του 2004, που πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο.
Η παρουσίαση της ομάδας της Ηπείρου έγινε σήμερα, παράλληλα με την ανακοίνωση του αγώνα από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη. Η ομάδα απαρτίζεται από τους Ξενοφώντα. Γήττα, Γιώργο Σίμο, Αθανάσιο. Κουβεντάρη, Παύλο Βαρτζιώτη, Στράτο Γκαρόζη, Λάζαρο Σέμο, Αλέκο Τάτση, Μανώλη Λιαπάκη, Κώστα Γιαννάκη, Κώστα Ντέτσικα, Αλέκο Μπούρμπο, Αντώνη Βλάχο (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτη Γεωργίου (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζο, Γιώργο Λάππα, Γιώργο Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστο Μήτση και Αλεξανδρο Καρύδη (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας). Αρχηγός της ομάδας είναι ο Ξενοφών Γήττας, προπονητής ο Γιώργος Οικονόμου και γιατρός ο Σπύρος Σιαράβας.
Για μια σημαντική εκδήλωση έκανε λόγο ο κ. Γοργόλης, απευθύνοντας κάλεσμα να γεμίσουν οι κερκίδες του Εθνικού Σταδίου, καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι τις ανεπανάληπτες εκείνες στιγμές. Όπως έκανε γνωστό, στα Γιάννενα θα βρεθεί το 90% περίπου του ρόστερ της Εθνικής του 2004, εξηγώντας ότι η επιλογή των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Ηπείρου, έγινε ώστε να είναι κατά το δυνατόν ανταγωνιστική.
Για μια πολύ μεγάλη εκδήλωση μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας Ξ. Γήττας, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να έρθει κόσμος από όλη την Ήπειρο, ενώ ο προπονητής Γιώργος Οικονόμου τόνισε ότι είναι σημαντικό για την περιοχή μας, που θα έρθει να αγωνιστεί η «ομάδα θρύλος», καλώντας τον φίλαθλο κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο. Τέλος επιτυχία και χωρίς τραυματισμούς, ευχήθηκε από την πλευρά του ο γιατρός Σπ. Σιαράβας.
Ο αγώνας θα γίνει στις 4 το απόγευμα και η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Καπλάνειος, ζητείται ευαισθησία

Νέο ανέλπιστο δώρο 1,2 εκ. ευρώ από Μαυροπάνο!

Ηπειρωτικός Αγών

Πού βαδίζουν οι συζητήσεις με Γιαννίκη

Ηπειρωτικός Αγών