ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με φιλοδοξίες και κοινωνικό μήνυμα το Run Greece

Να καταρρίψει το ρεκόρ συμμετοχών που κατέχει, μεταξύ όλων των πόλεων που «τρέχουν» στη διοργάνωση Run Greece, επιδιώκει η πόλη των Ιωαννίνων, που ετοιμάζεται για τον 9ο αγώνα Run Greece Ioannina,την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Οι διαδρομές είναι αυτές των 5 και 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης και το παραλίμνιο μέτωπο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 800 μέτρων για παιδιά.
Η φετινή διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, έχει ως μήνυμα «Τρέχουμε για την Άνοια», με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την άνοια.
Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Φωτεινή Αγγέλη, σημειώνοντας πως η διοργάνωση ξεκίνησε από τα Γιάννενα το 2013, ενώ το 2018 εξαντλήθηκαν οι συμμετοχές, κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία πόλη.
«Ευελπιστούμε και φέτος να φτάσουμε τους στόχους μας, μετά τις ειδικές συνθήκες των προηγούμενων ετών», σημείωσε η κ. Αγγέλη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν είτε με την ιδιότητα του δρομέα είτε με την ιδιότητα του εθελοντή.
Οι εγγραφές συνεχίζονται έως την επόμενη Τετάρτη, ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία στο κιόσκι έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ.
Τη στήριξή τους, τονίζοντας τα οφέλη από τις αθλητικές διοργανώσεις για την περιοχή, εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Τσόλης και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου.
Η υιοθέτηση του μηνύματος «Τρέχουμε για την άνοια» έχει στόχο να αναδείξει την πρόληψη και της θεραπευτική αντιμετώπιση της άνοιας, όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) Μαρία – Λαμπρινή Κούλα. «Τα τρία εργαλεία, η άσκηση, η κοινωνικοποίηση και ο εθελοντισμός, δηλαδή η πνευματική άσκηση μέσα από τον εθελοντισμό, τα οποία αναδεικνύει η διοργάνωση αυτή, είναι εξίσου σημαντικά», τόνισε.
Τα στελέχη του Κέντρου Ημέρας θα ενημερώνουν τον κόσμο για την πρόληψη και θεραπεία της άνοιας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ η κ. Κούλα κάλεσε τους συνεργάτες της ΕΨΕΠ και τους φροντιστές να συμμετέχουν, αλλά και τους ηλικιωμένους της περιοχής να συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση.
Το Run Greece στηρίζει, για μια ακόμη φορά, η ERGO, με τον υπεύθυνο του καταστήματος στα Γιάννενα Γεώργιο Γρατσούνα να υπόσχεται στήριξη και τα επόμενα χρόνια και να εύχεται όλοι να τερματίσουν υγιείς, ανεξαρτήτως χρόνου. «Αξία έχει ο τερματισμός», σημείωσε.
Ο αγώνας θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ και παρουσιαστής θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος, στέλεχος του τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ηλίας Γκαρτζονίκας.

Σχετικά άρθρα

Σε νέα διαδρομή φέτος το Run Greece στα Γιάννενα

Απένειμε 79 βραβεία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

Συμμετοχές, διακρίσεις και εθελοντική προσφορά