ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ένα «παλατάκι» για το άθλημα του μπάσκετ

Την ευκαιρία να… πατήσουν το παρκέ του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων είχαν σήμερα όσοι επιθυμούσαν, στο πλαίσιο της Open Day, που διοργάνωσε η Επιτροπή Λειτουργίας. Στόχος της Open Day ήταν να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις, να παίξουν μπάσκετ και να διασκεδάσουν και οι απλοί πολίτες, πέραν δηλαδή από τους αθλητές των σωματείων της πόλης και όσους έχουν βρεθεί έως σήμερα στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα.

Η επιλογή της ημέρας μάλλον δεν ήταν η ιδανική, λόγω κυρίως της αγοράς που ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα η προσέλευση να μην είναι αναμενόμενη, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο νέο κλειστό γυμναστήριο δεν το μετάνιωσαν, καθώς είχαν τη δυνατότητα να παίξουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε συνθήκες, που δύσκολα συναντούν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και τον σύγχρονο προπονητικό εξοπλισμό. Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του νέου κλειστού.
Στο πλαίσιο της Open Day, οργανώθηκε και ένας αγώνας δημοσιογράφων και μελών της Επιτροπής Λειτουργίας, οι οποίοι επίσης χάρηκαν τη δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων.
Το νέο κλειστό γυμναστήριο έχει μετατραπεί σε ένα «παλατάκι» για το άθλημα του μπάσκετ. Και χάρη στη φροντίδα των ανθρώπων της Επιτροπής, με την οικονομική στήριξη φυσικά της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών, η αναβάθμιση είναι διαρκής.
Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του έχουν προστεθεί δύο επιπλέον αποδυτήρια, ώστε να μην προκαλείται καθυστέρηση σε διαδοχικούς αγώνες, δημιουργήθηκε μια αίθουσα τύπου για να γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου, media day, αλλά και προβολές αγώνων για ανάλυση τακτικής, προστέθηκαν νέα χρονόμετρα για τα 24 δευτερόλεπτα πάνω από τις μπασκέτες, στις κερκίδες δημιουργήθηκαν χώροι επισήμων, τοποθετήθηκε εξέδρα για τις κάμερες και κατασκευάστηκε ένα media corner για τους δημοσιογράφους, ενώ έγιναν και κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις με την τοποθέτηση πινακίδων.
Μοναδικό πρόβλημα η μικρή χωρητικότητα για θεατές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην πορεία προέκυψε ένα κλειστό γυμναστήριο για τους συλλόγους μπάσκετ, καθώς αρχικά ξεκίνησε να κατασκευάζεται ως αίθουσα άρσης βαρών.
«Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει προπονήσεις και προετοιμασίες μεγάλων ομάδων, σίγουρα, όμως, δεν είναι το μεγάλο γήπεδο, που πρέπει να αποκτήσει κάποια στιγμή η πόλη, για να μπορεί να διοργανώνει και μεγάλα τουρνουά», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας Ηλίας Γκαζιάνης, λέγοντας πως δεν είναι στα σχέδια να γίνει κάποια ονοματοδοσία, αλλά στόχος είναι «να παραμείνει νέο κλειστό στη φιλοσοφία, τη λογική και την ανάπτυξη».

Σχετικά άρθρα

Εργασίες συντήρησης και παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Νέο Κλειστό

Ξεχωρίζει ο αγώνας του IBC για το Κύπελλο

Ξεκινά η αγωνιστική δράση στο Νέο Κλειστό