Πολύ πετυχημένες ήταν τα τελευταία χρόνια οι μεταγραφές Ισπανών παικτών και ειδικά του Κόντε
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πάντα βρίσκει καλούς παίκτες από Ισπανία ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χθες την 5η μεταγραφή που είναι ο Ισπανός μέσος Ίκερ Μπιλμπάο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Ήταν γνωστό από την περασμένη Παρασκευή ότι ήταν προ των πυλών του «Άγιαξ της Ηπείρου». Χθες πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και με την υπογραφή του συμβολαίου επισημοποιήθηκε η απόκτησή του. Είχε προηγηθεί η απόκτηση των Ροσέρο από Βόλο, Κιάκου από Ιωνικό, Σταματελόπουλου από Ρόδο, Τσάβου από Επισκοπή. Μετά τον Μπιλμπάο παίρνει σειρά ο Γάλλος γκολκίπερ Ζερόμ Πριόρ που αναμένεται στα Γιάννινα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει διετές συμβόλαιο, όπως και ο αμυντικός Δημήτρης Σταυρόπουλος που έμεινε ελεύθερος από τη Ρετζίνα. Ο Ίκερ Μπιλμπάο γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1996 στην Ισπανία και παίζει στον άξονα ως αμυντικό και κεντρικό χαφ. Προφανώς αυτή η επιλογή έγινε για να καλυφθεί το κενό του Στάνκο και του Γκαρντάφσκι. Ο Μπιλμπάο την περασμένη αγωνιστική σεζόν αγωνίστηκε στην Αμορεμπιέτα, ομάδα που υποβιβάστηκε από τη La Liga 2, έχοντας 38 συμμετοχές και 2 γκολ. Αγωνίστηκε σε Μπασκόνια, Ατλέτικ Μπιλμπάο και Αμορεμπιέτα. Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΠΑΣ Γιάννινα είπε και τα εξής: «Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά. Ξέρω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα αγαπούν τις ομάδες τους, τις στηρίζουν με πάθος και αυτό μου αρέσει πολύ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γενικώς άκουσα καλά πράγματα για την Σούπερ Λιγκ και τον Π.Α.Σ., μίλησα με τον Κόντε και πήρα πολύ καλές αναφορές για την πόλη και την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ, να μοιράσω ασίστ ή ακόμα και να πετύχω κάποιο γκολ. Πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα και ελπίζω να φτάσουμε μακριά». Είναι αλήθεια ότι όλες οι μεταγραφές Ισπανών παικτών τα τελευταία χρόνια ήταν πετυχημένες όπως των Νόε Ακόστα, Ναδάλες, Ντομίνγκεθ και φυσικά του Πέδρο Κόντε. Ο τελευταίος δεν ήταν απλώς πετυχημένη μεταγραφή, αλλά από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ιστορία του «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Ντομίνγκεθ αύριο τυπικά μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ μετά από δύο χρόνια καλής παρουσίας. Επί του παρόντος δεν είναι σίγουρο αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, όπως αρχικά είχε νομιστεί. Όσο περνά ο καιρός χωρίς να απαντήσει θετικά τόσο και απομακρύνεται από την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μέχρι αύριο, αν κλείσουν και οι Πριόμ, Σταυρόπουλος, στην αυριανή πρώτη συγκέντρωση θα υπάρχουν επτά νέα πρόσωπα, που θα κεντρίσουν και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Οι μεταγραφικές αναζητήσεις δεν θα σταματήσουν. Θα γίνουν συνολικά δέκα με έντεκα μεταγραφές για να δέσει η ομάδα και να καλυφθούν τα κενά των βασικών παικτών που αποχώρησαν.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, αφού αύριο το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στο ΠΕΑΚΙ. Θα ακολουθήσουν τα εργομετρικά, οι ιατρικές εξετάσεις και οι πρώτες μέρες προπονήσεων θα γίνουν στο προπονητικό κέντρο του ΠΕΑΚΙ. Στις 12 Ιουλίου θα γίνει η αναχώρηση για το Κίελτσε της Πολωνίας. Μέχρι τότε, κατά 80% θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ για τη νέα σεζόν ώστε να μπορέσει να κάνει καλύτερα την δουλειά του ο προπονητής Θανάσης Στάικος.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση (29/6/2022)

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φουλ για νίκη ο ΠΑΣ με σύμμαχο την παράδοση