ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο του Taekwon-do στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα θα χτυπά από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου η καρδιά του Taekwon-do, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας φιλοξενείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων– Νεανίδων και Ανδρών– Γυναικών.

Οικοδεσπότης είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας Ιωαννίνων, στον οποίο η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-do Ελλάδος (ΑΟΤΕ) εμπιστεύτηκε τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης διοργάνωσης του αθλήματος στη χώρα. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες και στην περιφέρεια, ώστε αφενός το άθλημα να γίνεται γνωστό σε περισσότερα νέα παιδιά, αφετέρου να τονώνεται η τοπική οικονομία και να δίνεται επίσης η δυνατότητα οι πολυάριθμοι αθλητές να γνωρίζουν περισσότερο τη χώρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-do ITF θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργανωτές το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια.

Στους αγώνες πρόκρισης θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους γονείς τους (υπολογίζονται περίπου στους 1500 συνοδούς) και 50 διαιτητές. Οι πρώτοι αθλητές θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρετς της Κροατίας τον Μάρτιο του 2022.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τις Τεχνικές ΤΟΥΛ Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών, τις Ειδικές Τεχνικές Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών, τις Δοκιμές Δύναμης Ανδρών-Γυναικών και τις Αυτοάμυνες» (Self Defense) Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά στις 9.30 το πρωί και θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης Εφήβων-Νεανίδων, ηλικίας 14-15 ετών και 16-17 ετών, ενώ την Κυριακή, επίσης από τις 9.30 το πρωί, θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης Ανδρών-Γυναικών.

Σχετικά άρθρα

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων

Tae Kwon-Do: Πρωτιά για τον Πρωτέα στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών